Radio Cachot

Tickets

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 13,00
Actieprijs: € 11
Voorverkoopprijs: € 12
Basisprijs: € 13
Abopas 2017-2018: € 10
Jongerenkaart 2017-2018: € 7
De gevangenis hier staat er nog niet, maar ex-bajesklant Fred Klee – bekend van café The Borderline uit Diest – vertelt met drie muzikanten alvast over het leven achter de tralies.

Radio Cachot is muziektheater met een rauw randje. Ongepolijst en echt, Fred speelt zichzelf en de muziek wordt live gespeeld door zijn collega gedetineerden.

Fred Klee bracht ongeveer vijf jaar van zijn leven door in de Vlaamse gevangenissen. De ingewikkelde Belgische btw-wetgeving en zijn persoonlijke creatieve interpretatie hierop werd niet gesmaakt door de fiscus en de openbare aanklager leek die visie te delen. De Panamapapers avant-la-lettre.

Hij neemt ons mee in de aparte en besloten wereld die een gevangenis is. Een tocht gebaseerd op zijn persoonlijke ervaringen. Een universum waar soms de wet van de sterkste telt, dan weer de slimste of de kracht van de groep doorslaggevend is.

Maar Fred is slim, creatief en goed met de pen en het woord. Talenten die de gevangenisdirectie weet te appreciëren en al snel wordt hij ingezet als onderhoudsman, media-man, hulp-voor-alles en krijgt hij vrijheden die een ander niet heeft. Het brengt hem op plekken in de gevangenis die niet iedereen zomaar te zien krijgt. Nieuwe gedetineerden, exit gedetineerden, stakingen, gevangenis opstanden, de intriges in het dagelijkse bestuur van de gevangenis, vieringen, tragiek, blijdschap, dood, maar vooral treurnis, slechtheid en droefheid.

Alles went, ook het gevangenisleven. Als bezieler van het interne radiokanaal Radio Cachot en de muziekband ‘The Freedom Jailband’ doorlopen we samen met Fred 5 wilde jaren van sterke verhalen, de ontnuchterende realiteit van het gevangenisbestaan en hoe muziek troost biedt aan Fred en vele andere gedetineerden.

Een verhaal over leren relativeren, leren overleven en leren een nieuwe toekomst op te bouwen binnen de vier muren van een Vlaamse gevangenis.

 

Fred Klee: als hemzelf, gitaar en zang
Patrick Cuyvers: piano en zang
Davy Deckmijn: drums en percussie
Eddy Scheepers: gitaar en zang
Jan Ieven bas en productie