SHOW COMEDY CONCERT THEATER
   
zat 22 april '17 | 20u15  
   
An Nelissen
De Gelukmonoloog

Supercomediènne An Nelissen vroeg aan honderd vrouwen waar ze het meest naar verlangen in het leven. 93 van hen antwoordden eenvoudigweg: Geluk. Blijkbaar bedoelden ze daar allemaal iets anders mee. Voor ‘Els’ is het een gezellige namiddag met de familie, voor ‘Marie-José’ véél geld, voor ‘Anita’ staat het gelijk aan eeuwige jeugd, of aan een goede man/partner.

Voor haar ultieme solovoorstelling gaat An Nelissen het gevecht aan met al die waanbeelden over het geluk en tegelijkertijd vraagt ze zich af of er eigenlijk nog reden zijn om gelukkig te zijn.

De reden daarvoor is heel simpel: de wereld zoals we hem nu kennen, davert op zijn grondvesten. Steeds meer wordt er een beroep gedaan op vrouwen om leiding te geven in die wereld. Dus, dames en meisjes: het is tijd om  al die aangeleerde vrouwelijke bescheidenheid naast jullie neer te leggen en jullie te ontpoppen tot superheldinnen waar we in de economie, politiek, ecologie én thuis nood aan hebben!

Hoe dat dan moet? An Nelissen vertelt het jullie graag in haar finale solovoorstelling. Een voorstelling voor jullie én door jullie.

Na 45 jaar op de baan met voorstellingen van Groningen tot Poperinge, is dit de laatste soloshow waar An Nelissen mee op toernee gaat. Na meer dan 3000 solovoorstellingen, waaronder ook heel wat keren in cc Leopoldsburg, smijt ze zich nog één keer helemaal voor dit project. Stoppen op een hoogtepunt heet dat!

An bouwde sinds 1997 een trouw en bijzonder breed publiek op met haar monologencyclus (Vaginamonologen, De Moedermonoloog & De Mannenmonoloog,...). Op herkenbare situaties bouwt zij rake observaties en biedt de mensen in de zaal ook troost voor de problemen waar ze zelf mee te maken heeft.

Wie haar ooit bezig zag, blijft fan van haar tomeloze energie en haar unieke vertelstijl, die een prachtig evenwicht produceert tussen theatrale momenten en pure stand up comedy.

Website: www.annelissen.com

De trailer van De Moedermonoloog, waarmee ze ook al bij ons te gast was: