WAK

The Making of

Van 28 april tot en met 7 mei zetten we onze lokale kunstenaars opnieuw in de kijker.

In het thema ‘The Making Of’ maken we er een heus kunstenfestival van. Beeldende kusten, muziek, woord,… heel wat disciplines komen dit jaar aan bod. Het wordt bovendien een festival voor alle leeftijden, met een speciale dag voor kinderen en een expo van jonge kunstenaars, naast de tentoonstelling die voor iedereen openstaat.

Bijzonder is dat we dit jaar een unieke locatie ter beschikking hebben! Bijna vijf jaar geleden vertrokken de laatste karmelietessen uit Leopoldsburg. Al die tijd heeft het klooster leeggestaan. Nu zetten we de deuren van het gebouw nog eens open en we maken er een cultureel feest van!

De kapel wordt onze fuif- en concertruimte met plaats voor een drankje. Maar als het weer meezit, trekken we met dat terras uiteraard naar de prachtige kloostertuin! In de rest van het gelijkvloers komt onze tentoonstelling, met een speciaal gedeelte voor de jonge kunstenaars van Festival Local. De vele ruimtes worden tijdelijke ateliers waar onze kunstenaars aan het werk kunnen.

Houd de facebookpagina in de gaten, want misschien worden daar nog extra activiteiten aangekondigd! Wat dacht je bijvoorbeeld van een rondleiding in het klooster?

www.facebook.com/WAKLeopoldsburg

Agenda

28/04 20.00 uur Festival Local
29/04 19.00 uur OPENing van de tentoonstelling met receptie en optredens
30/04 14.00 uur OPEN ateliers met optredens
01/05 14.00 uur OPEN voor kinderen
02/05 20.00 uur OPEN repetitie van Orbis
06/05 14.00 uur OPEN voor woord
07/05 14.00 uur OPEN ateliers met optredens en bekendmaking 'Bod op Kunst'
30/04 tot en met 07/05 Tentoonstelling op van 14.00 tot 18.00 uur

 

Tentoonstelling in het klooster

Van 30 april t.e.m. 7 mei

dagelijks van 14.00 uur tot 18.00 uur - zondag van 10.00 uur tot 18.00 uur

We hangen de Karmel vol met werken van onze lokale kunstenaars. Kom ronddwalen in de gangen en kamertjes van het klooster en ontdek de pareltjes van eigen makelij! Achteraf kan je altijd iets drinken op ons terras in de kapel of in de kloostertuin. De tentoonstelling wordt officieel geopend met een receptie op zaterdag 29 april om 19.00 uur en is daarna elke dag te bezoeken van 14.00 tot 18.00 uur. Op zondag kan je zelfs al om 10.00 uur komen kijken.

 

Bod op Kunst: doe mee en haal voor 2 euro een kunstwerk in huis!

Voor een bescheiden bijdrage van twee euro kan je tijdens de WAK een prachtig kunstwerk winnen! Het enige wat je daarvoor moet doen, is deelnemen aan de wedstrijd 'Bod Op Kunst'. Het principe is simpel: je kiest op een stembiljetje voor één van de werken die meedoen aan de wedstrijd 'Bod op kunst' - het werk dat je het mooist vindt en graag zou hebben. Op het einde van de wedstrijd wordt door een onschuldige hand ult alle deelnemende biljetjes een winnaar getrokken en die mag het werk waar hij op gestemd heeft mee naar huis nemen. Iedereen heeft dus kans om te winnen! De kunstenaar met de meeste stemmen krijgt de speciale publieksprijs.

De winnaars van 'Bod op kunst' worden bekendgemaakt op zondag 7 mei om 17.00 uur. De deelnamebiljetjes zijn gedurende de hele week te verkrijgen in de Karmel.

 

OPEN ateliers

Zondag 30 april en zondag 7 mei van 14.00 - 18.00 uur

Zin om de kunstenaars aan het werk te zien? Dan kan je op zondag 30 april én zondag 7 mei in de Karmel terecht. Als het mooi weer is, openen we de deuren van de kloostertuin en kan je één van de mooiste plekjes van Leopoldsburg ontdekken in een artistieke setting én met een drankje en een leuk muziekje erbij. Op 30 april zijn er optredens van Sax4You, Mixed Voices en De Scheef Pupiters. 7 mei kan je komen luisteren naar Parish Pump en Orbis. En laat het weer ons in de steek? Geen probleem! Het gebouw is meer dan groot genoeg!

 

OPEN voor kinderen

Maandag 1 mei van 14.00 - 18.00 uur

Op 1 mei opent de Karmel haar deuren voor alle creatieve kinderen uit Leopoldsburg en omstreken. Bel je vrienden, buren, neven en nichten en kom naar de knotsgekke kunstzinnige activiteiten!

Wat kan je verwachten? Heb je ooit al een keer een echte auto willen beschilderen? Dit is je kans! Maar je kan ook deelnemen aan één van de vele workshops zoals vogelhuisjes pimpen, kleien, schilderen of tekenen.

Hou je van muziek, dan zorgt kinderkoor Rigole(tt)o voor de juiste sfeer en wie weet, is er nog een plaatsje voor jou in onze fotostudio. Wil je een beetje ontspannen, dan vind je vast nog een plekje in de kindercinema!

Breng je mama en/of papa zeker mee! De tentoonstelling is de hele namiddag geopend en er is voor hen plaats op ons al dan niet overdekt of zonovergoten terras!

 

OPEN repetitie

Dinsdag 2 mei van 20.00 - 22.00 uur

Benieuwd hoe een concert tot stand komt? Zin om zelf eens mee te spelen in een orkest? Dinsdag is jouw dag! Orbis verhuist voor één keer haar repetitie naar de kapel van het klooster. Ze leggen een nieuw werk op de pupiter en studeren het volledig in. Tegen het einde van de repetitie wordt het afgewerkt, zodat het zondag 7 mei gebracht kan worden voor publiek tijdens de OPEN ateliers. Je bent van harte welkom om te komen kijken en een glaasje te komen drinken. Maar nog leuker is als je gewoon komt meedoen! Breng je instrument mee en musiceer met ons mee!

 

Open voor woord

Zaterdag 6 mei van 14.00 - 18.00 uur

Lees deze tekst zeker woord voor woord! Letters, dialogen, voorlezen, vertellen, gedichten, poëzie, theater, singer-songwriters ... Op deze dag laten we alle activiteiten rond het woord op jullie los. In samenwerking met de Academie voor Woord, de bibliotheek en lokale woordkunstenaars brengen we de hele namiddag door een afwisselend programma op verschillende locaties in het oude klooster. Benieuwd naar onze line-up, volg ons dan zeker op facebook. Zin om zelf iets te doen, neem gerust plaats op één van onze podia en neem zelf het woord!