Back to the Sixties

Tickets

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 20,00
Basisprijs: € 20
Jaarlijkse sixties-marathon, met heel wat oude bekenden: The Fortunes (Seasons in the sun), The Union Gap UK (Young Girl), The Trems – A Tribute to the Tremeloes (Silence Is Golden) en Tony Crane and The Merseybeats (Wishin' and Hopin'?).

Op algemeen verzoek zijn The Fortunes weer van de partij, na hun vorige optredens kregen ze telkens een minutenlange staande ovatie! Deze Britse close-harmony popgroep scoorde in de jaren 60 en 70 met klassiekers als You've got your troubles, Here It Comes Again, Here Comes That Rainy Day Feeling Again en Seasons in the sun. In een nieuwe bezetting met zanger Eddie Mooney en daarnaast ook Michael Smitham, Bob Jackson en Glenn Taylor brengt de band alle hits van toen.

De Amerikaanse pop- en rockband The Union Gap scoorde in de late jaren 60’ als ‘Gary Puckett & The Union Gap’ hits met Woman, Woman; Over You; Lady Willpower en natuurlijk Young Girl. In de begindagen droegen ze kostuums geïnspireerd op die van de ‘Union Army’ tijdens de Amerikaanse burgeroorlog, vandaar hun naam. De band splitte en Gary Puckett ging voor een solo-carrière. The Union Gap UK bestaat vandaag uit Tom Harding, Simon Paul, Mike Ellis and Paul Grogan en zij brengen een repertoire van klassiekers uit de jaren 60 en 70.

Ook The Trems – A Tribute to the Tremeloes komen graag nog eens terug naar Leopoldsburg. Zij hebben maar liefst 21 internationale tophits op hun palmares, maar vooral het jaar 1967 sprong eruit. Ze haalden toen een miljoenenverkoop met hits als Here Comes My Baby, Even The Bad Times Are Good en het wereldnummer Silence Is Golden. Ze haalden zowat overal nummer 1 in de hitparades. Ze stonden toen ook regelmatig op dezelfde affiche met The Beatles, The Rolling Stones, The Who en Jimmy Hendrix. De band bestaat ni uit Jeff Brown, Joe Gillingham, Sid Twynham en Phil Wright en ze brengen alle hits van toen met die prachtige vocale harmonieën.

The Merseybeats is een Britse popgroep, opgericht in 1961 in Liverpool. De naam kwam uiteraard van de Merseybeat, de typische muziekstijl van Liverpool in die jaren. De groep had een paar hits in 1964. Ze werd opgeheven in 1966, maar heropgericht in 1993 en bestaat nog steeds. Ze stonden bekend als de ‘best geklede groep’ van de vroege jaren zestig en traden vele malen samen met The Beatles op in de Cavern Club. Brian Epstein is zelfs nog een tijd hun manager geweest. Wishin' and Hopin'?en I Think Of You zijn twee van hun grootste hits. Gitarist en zanger Tony Crane was er bij van in het begin en komt ook naar Leopoldsburg, hiermee zijn zij voor het eerst in ons land te gast!

www.thefortunes.co.uk

www.uniongap.co.uk

www.thetrems.co.uk

www.themerseybeats.co.uk