Les Triadours

Retour Bxl-Paris

In ‘Retour Bxl-Paris’ wordt het publiek meegenomen op een muzikale reis doorheen het repertoire van twee chansonniers pur sang: Edith Piaf en Jacques Brel. Twee iconen die het Franse chanson kleur gaven, worden samen gebracht in dit uniek theaterconcert.

Edith Piaf, de lyrische straatmus, zag volgens de legende het levenslicht op het trottoir van de Rue de Belville in Parijs, één van de armste wijken van Parijs. Het verschil in afkomst kon niet groter zijn met de Belg Jacques Brel, geboren in een welgesteld milieu in Schaarbeek. Beiden groeiden uit tot de belangrijkste stemmen van het Franse lied. Hun nummers ontbloten de Franse ziel: romantisch, een tikkeltje impulsief en bovenal nostalgisch. 

Beleef een onvergetelijke rit van de bruisende stad “Bruxelles” naar de stad van de liefde “Paris” met de wondermooie songs van Piaf en Brel! 

Mireille Vaessen (zang) studeerde Kleinkunst aan Studio Herman Teirlinck en ging op tournee met oa. Hugo Claus. In maart 2022 werd ze uitgeroepen tot winnaar van het Concours De La Chanson: ze ontving de Prix Liesbeth List! 

Martine de Kok (piano, accordeon & zang) studeerde Kleinkunst aan Studio Herman Teirlinck en piano aan de Jazz-Studio. In 2011 stond ze in de finale van het Utrechts Kleinkunstfestival. In het verleden werkte ze samen met o.a. Herman van Veen en Maarten Westra Hoekzema. 

Sam Pasternak speelt al vanaf zijn acht jaar viool en ging al heel snel met zijn vader mee optreden. Daarnaast bespeelt hij gitaar en cello. In 'Retour Bxl-Paris' en 'Edith!' passeren ze allemaal de revue. 

In samenwerking met Cultuursmakers Leopoldsburg / Hechtel-Eksel

Naar top