Maya Nashoba

Maya Nashoba (voorheen Maya) nodigt ons uit om diep in de wortels van de organische Franstalige pop te duiken. De jonge Belgische artieste maakt een opvallende terugkeer naar het podium met een uniek muzikaal aanbod, deze keer volledig in het Frans.

Haar unieke reis zet zich voort met haar tweede werk, ‘En chemin’, een subtiele fusie van pop-folk met oosterse invloeden. Ze onthult zichzelf hier zonder opsmuk, uitdrukkend met finesse haar gevoeligheid en tegelijkertijd een zekere melancholie en nostalgie.

De artistieke weg van Maya is niet zonder uitdagingen. Op zoek naar oriëntatie en antwoorden onderneemt ze een innerlijke reis om zichzelf opnieuw op te bouwen, geïnspireerd door de kracht en wijsheid van de wolf. ‘Nashoba’, wat wolf betekent in de Amerikaanse inheemse taal, wordt haar gids en herinnert haar aan de noodzaak om haar instinct te vertrouwen, zelfs als het onzichtbaar lijkt.

Nu ze alleen aan het roer staat van haar Franse teksten, haalt Maya Nashoba diep van binnen de inspiratie voor woorden die met urgentie zijn geschreven, rauw en onmisbaar. Versterkt door deze vernieuwing omringt ze zich met een nieuw team, bestaande uit Johan Barra voor compositie en artistieke leiding, en Nico D'Avell voor muziekproductie.

Het debuutalbum van Maya Nashoba wordt verwacht in het voorjaar van 2024 en belooft elke kant van haar wezen te onthullen. Tussen kwetsbaarheid, tederheid, volwassenheid en wijsheid schetst ze de contouren van een authentieke vernieuwing, een zowel persoonlijke als muzikale zoektocht.

Wees klaar om meegevoerd te worden door de magie van Maya Nashoba.

Naar top