MUZIEK Aeham Ahmad & Edgar Knecht Trio | Keys to Friendship

Tickets

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 14,00
Actieprijs: € 11
Voorverkoopprijs: € 13
Basisprijs: € 14
Abopas 2019-2020: € 10
Leopas 2019-2020: € 10
TROEPkaart 2019-2020: € 7
Als het Edgar-Knecht-Trio uit Kassel en de Syriër Aeham Ahmad elkaar ontmoeten gebeurt er iets nieuws, iets wonderlijks. Vanuit hun zo verschillende achtergrond brengen de vier musici heel ontspannen klanken van versmelting, van vriendschap. Deze voorstelling wordt voorzien van een en unieke inleiding door de Kampse Leo Bormans, auteur van internationale bestsellers als ‘The World Book of Happiness’.

Edgar-Knecht-Trio en Aeham Ahmad brengen tijdloze jazz-arrangementen van Duitse en Syrische volksliederen. Het effect is groot en de klank helder. Daarin klinkt soul door, Latijns-Amerikaanse swing en wereldmuziek. Een gul uur met prachtige ballades, romantische sfeerbeelden, melancholie en vrolijkheid.

Toen de oorlog in Syrië escaleerde in de winter van 14/15, rolde Aeham Ahmad zijn piano op straat in het vernietigde vluchtelingenkamp van Yarmouk in de buurt van Damascus. Omringd door kinderen en volwassenen speelde hij muziek om de waanzin en hopeloosheid van de oorlog te trotseren. Video-opnames van zijn voorstellingen trokken internationale aandacht in sociale netwerken en de media. Toen Islamistische milities zijn piano vernietigden en het te gevaarlijk werd voor hem in Yarmouk, vluchtte Aeham Ahmad via Turkije, Griekenland en de Balkan naar Duitsland waar hij nu met zijn vrouw en twee zonen woont. Zijn eerste CD nam hij op met de uit Kassel (Dtsl) afkomstige jazz pianist en componist Edgar Knecht en zijn trio. “Keys to Friendship” bestaat uit schitterende bewerkingen van Duitse en Midden-Oosterse volksliederen en gedichten.

Leo Bormans is auteur van internationale bestsellers als ‘The World Book of Happiness’ en ‘The World Book of Hope’, waarvoor Nobelprijswinnaar Kofi Annan de inleiding schreef. Hij woont in Leopoldsburg en reist de wereld rond met een positieve boodschap. Van daaruit is hij ook nauw betrokken bij vluchtelingenwerk en mensenrechten, waarover hij o.a. het boek ‘Recht op Geluk’ schreef. We vroegen hem om de inleiding te verzorgen bij dit unieke concert. Daarin tonen we de korte documentaire over het leven van de pianist en gaat Leo in gesprek met hem.

Met:
Aeham Ahmad - zang, piano, compositie
Edgar Knecht - piano, compositie
Rolf Denecke - contrabas
Tobias Schulte - drums, percussie


► Een filmpje: