HUMOR AkroPercu | A Happy Rhythm Comedy

Tickets

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 19,00
Actieprijs: € 17
Basisprijs: € 19
ABOpas: € 16
LEOpas: € 16
TROEPkaart: € 8
AkroPercu is een Belgisch gezelschap van muzikanten /komieken die volledig 'verslaafd' ('acro' in het Frans) zijn aan percussie. De groepsleden zijn afkomstig uit de drie Belgische gewesten. De meesten van hen ontmoetten elkaar tijdens hun hogere studies in Bergen. Ze voelden allemaal de drang om de clichés rondom klassieke percussie te doorbreken.

In 2012 besloten ze de uitdaging aan te gaan en zetten ze een eerste humoristische show op poten. Voor ze het wisten was het te laat: het virus verspreidde zich razendsnel en het publiek vroeg om meer...

Het team werkte drie jaar lang onvermoeibaar door om hun nieuwste creatie te schrijven en te componeren. Vervolgens klopten de Akro’s aan bij Kamel Benac, één van de oprichters van het Franse artiestentrio Les Poubelles Boys, die hun gekke ideeën zou sublimeren. Intussen draait de show al meer dan vier jaar en verscheen hij al op heel wat prestigieuze plaatsen en festivals.

Deze komische muzikanten goochelen er in hun virtuoze, vrolijke, fantasierijke, vermakelijke percussiespel niet alleen op los met ritmes, maar gooien ook alle taboes overboord. Een Haka van de All Blacks op een grote orkesttrom, een concerto voor tandenborstels, losgaan op bierbakken als eerbetoon aan Village People, swingen op een compositie van fietspompen onder de noemer van antidoping-jazz: deze getikte artiesten slaan u moeiteloos met verstomming.

► Website: www.akropercu.be/

AKROPERCU - Clip & Clap from Max Charue on Vimeo.