MUZIEK AmorromA | Moment in Time

Tickets

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 16,00
Actieprijs: € 13
Voorverkoopprijs: € 15
Basisprijs: € 16
Abopas 2019-2020: € 12
Leopas 2019-2020: € 12
TROEPkaart 2019-2020: € 7
Promocode: € 5
Amorroma, het muzikale geesteskind van Jowan Merckx, is een Belgische folkband die eigen muziek creëert gebaseerd op traditionele muziek. Sinds kort brengen ze een programma dat draait rond gezongen tekst, waar traditionele ritmes blijven sterk aanwezig blijven maar worden aangevuld met bossa nova, musette en blues mét bruggetjes naar chanson en kleinkunst. Vernieuwend maar toch vertrouwd!

Als basis blijven populaire dansen als wals, mazurka, an dro, schottische... heel aanwezig maar evengoed krijgen andere genres een plaats. Zo is er ruimte voor kleinkunst, chanson, bossa nova, gospel, musette, blues, etc.

De stem van Elly Aerden staat op het voorplan en wordt subtiel ondersteund door de gitaren van Herman Acke en Pé Reynders, de warme contrabas van Vincent Noiret en het speelse gefluit van Jowan Merckx die tekent voor de instrumentale intermezzi.

De liederen vertellen over de dingen des levens zoals verlangen en afwezigheid, de behoefte aan stilte in een lawaaierige wereld, de draad verliezen en proberen weer op te pikken, afscheid en weerzien, vergankelijkheid, grijpen en loslaten, 't heilzame van natuur en cultuur, grootmoedigheid ondanks verdriet, geweld tussen partners, religie, extremisme, onwetenheid, de energie van gedachten, einde en nieuw begin, voorbijlopen aan de eenvoudige schoonheid van alledag, eenzaamheid en wat al meer...