DANS/MUZIEK Ana Ramón | Encuentro Flamenco

Tickets

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 19,00
Actieprijs: € 16
Voorverkoopprijs: € 18
Basisprijs: € 19
Abopas 2019-2020: € 15
Leopas 2019-2020: € 15
TROEPkaart 2019-2020: € 7
Ana Ramón en haar gezelschap neemt je regelrecht mee naar Zuid-Spanje! Maak kennis met het authentieke Flamenco uit Andalusië in al zijn facetten. Een mooie, complete flamenco avond waar ongetwijfeld het ijzersterke ritme, passie en vuur naar boven zullen komen. Een ‘warme’ aanrader voor iedereen!

Ana Ramón is allang geen onbekende meer. Zij was de pionier van Flamenco dans in Vlaanderen en richtte met haar medewerkers in 1985 het alom gekende Flamenco centrum Peña Al Andalus te Antwerpen op. Als kers op de taart ontvingen zij in 2012 van de “Catedra de Flamencologia de Jerez de la Frontera” de “Premio Nacional a la Promoción de Flamenco” voor de beste flamenco verspreiding in het buitenland. Een hele eer voor dans en cultuur in België!

Ana Ramón en haar gezelschap nemen jullie mee naar de boeiende wereld van deze Zuid Spaanse muziek- en dansstijl. Een ontmoeting tussen zangers, dansers, gitaristen en violist, die zowel de ingetogen als vrolijke flamenco aan bod laten komen.

We bewonderen de sensuele, sierlijke en vurige flamenco danseres Nina Pérez, haar dochter, en aanstormend jong dans talent Shara Van Doorselaer. Deze drie passionele danseressen worden muzikaal begeleidt door de prachtige flamenco stemmen van Antonio Paz en Esteban Murillo, de meeslepende viool van Xander Nichting, het melodieuze gitaarspel van Rafael Sanchez en de krachtige percussie van Ramón Leon.

Een aanrader voor al diegene die “Flamenco” een warm hart toedragen!