THEATER Assisen | De webcam-moord

Tickets

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 23,00
Basisprijs: € 23
Leopas 2018-2019: € 23
Abopas 2018-2019: € 23
Beleef een spraakmakende assisenzaak. De jury? Dat bent u! Jef Vermassen gaf advies aan Franceska Vanthielen, Kürt Rogiers en Carry Goossens.

U bent de jury. Schuldig of onschuldig?

Van de makers van ASPE

Het was een ruchtmakende zaak.
Anne Delorge, een zelfbewuste, knappe, zelfzekere jonge vrouw combineert onder de schuilnaam “Candy” haar hogere studies met een florissant baantje in de prostitutie. Een dubbelleven dat haar bevalt tot ze plots, op een voormiddag, dood voor de webcam wordt aangetroffen. Gewurgd.

Alle aanwijzingen voor de moord gaan naar Jurgen Casteels, een klusjesman die tot over zijn verliefd was op Anne en met haar een nieuw leven wou starten. Anne wees Casteels af. Een “nee” die haar fataal was geworden.

Vandaag verschijnt Jurgen Casteels voor het hof van Assisen. Het openbaar ministerie is ervan overtuigd de zaak hard te kunnen maken. Eenvoudig ? Niet helemaal. Er blijken immers nog meerdere kandidaten rond te lopen die wel ergens een motief konden hebben om Anne –Candy- Delorge om te brengen. Althans volgens de verdediging.

In elk geval: de jury wacht een zware taak. En die jury, dames en heren, hooggeëerd publiek, dat bent u. U en U alleen beslist over schuld of onschuld. U zal bijzonder scherp de debatten moeten volgen. U zal de getuigen kunnen bestoken met gerichte vragen om uiteindelijk de waarheid en niks dan de waarheid bloot te leggen.

Veroordeelt U Jurgen Casteels of laat U hem de zaal verlaten als een vrij man ?

Op U komt het aan. We wensen u sterkte, wijsheid en moed.

Een productie van Uitgezonderd. in een regie van Frank Van Laecke

Met Carry Goossens, Francesca Vanthielen, Kürt Rogiers, Kadèr Gurbuz, Peter Thyssen, Manou Kersting, Bert Verbeke, Frans Maas & Mira Delbaen

>> website
www.uitgezonderd.be/assisen

>> “Oordelen over schuld en onschuld is niet eenvoudig”, aldus Jef Vermassen in een verslag over de première van Assisen:

>>De persvoorstelling van Assisen in het Antwerpse justitiepaleis: