Back to the Sixties

Tickets

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 20,00
Basisprijs: € 20
Jaarlijks shot nostalgie! The Dreamers (met leden uit Freddie and the Dreamers) en The Temple Brothers brengen een tribute aan The Everly Brothers en ook Middle of the Road, Herman’s Hermits en The Swinging Blue Jeans.

Let op: maar één concert in plaats van twee!

The Dreamers is een band met twee originele leden - Alan Mosca en Bryan Byng – uit Freddie and the Dreamers. Frontman Freddie Garrity overleed in 2006. Freddie and the Dreamers was een in de Merseybeat-stijl spelende popgroep uit Manchester die in het kielzog van The Beatles in 1963 en '64 in Groot-Brittannië en later ook in de Verenigde Staten grote successen scoorde. Bij ons zijn ze vooral bekend van de singles If You Gotta Make A Fool Of Somebody, I love you baby en I Understand.

Alan en Bryan brengen aangevuld met Colin Temple and Steve Temple, alias The Temple Brothers ook aan ode aan die andere bekende broers: The Every Brothers, die in de jaren 50 en 60 hits hadden met o.a. Bye bye love, Wake up little Susie, Crying in the Rain en nog een keertje in de jaren 80 met On the wings of a Nightingale.

Middle of the Road is een band uit het Schotse Glasgow die in 1971 doorbrak met de hit Chirpy Chirpy Cheep Cheep. De stijl van de band kan men beschouwen als een Europese variant van de bubblegum. Blikvanger was de zangeres Sally Carr, een voormalige kapster. Ze scoorden ook nog met Soley Soley, Sacramento en Yellow Boomerang.

De Britse popgroep Herman’s Hermits had een pak hits in de sixties, zoals I'm Into Something Good, No Milk Today en Mrs. Brown, You've Got a Lovely Daughter. De band toert nog altijd rond met de originele drummer Barry Whitwam, die samen met drie extra muzikanten de oude nummers nog altijd even fris en aanstekelijk brengt als toen. Zij waren al enkele keren te gast op vorige Back to the Sixties-edities en kregen telkens een minutenlange staande ovatie, op algemeen verzoek zijn ze er dus ook deze keer weer bij!

The Swinging Blue Jeans is een Britse popgroep, oorspronkelijk uit Liverpool. De groep had in 1964 drie hits: Hippy Hippy Shake, Good Golly Miss Molly en You’re No Good. Na 1964 kwam ze nooit meer terug in de hitparade, maar toch zijn Alan Lovell en Peter Oakman nog altijd on the road!

 

Links

www.hermanshermits.com
www.swingingbluejeans.co.uk
www.thekingshall.com/all-events/the-dreamers-the-temple-brothers-tribute-to-the-everly-brothers
www.middleoftheroad-popgroup.com