SHOW Bobby Setter Band | A Tribute to Fats Domino

Tickets

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 17,00
Actieprijs: € 15
Voorverkoopprijs: € 16
Basisprijs: € 17
Abopas 2018-2019: € 14
Leopas 2018-2019: € 14
Jongerenkaart 2018-2019: € 7
groepskorting (vanaf 10 p.): € 15
Achtkoppige band brengt hits als Blueberry Hill en Ain't That a Shame van de R&B-legende waarmee ze in de jaren 70 driemaal toerde! Met vooraf Around The Clock met Marc Stans!

A TRIBUTE TO FATS DOMINO 

The Bobby Setter Band werd gesticht in 1962 door Bobby Setter en was zeker gedurende een halve eeuw een van Europa’s muzikale topformaties. Deze onvolprezen en geroemde band heeft de afgelopen decennia haar internationale allure zo hoog weten te houden dat ze het predikaat super en wereldklasse zonder bezwaar in haar bagage mag meedragen. Optredens tot ver buiten de Europese grenzen zijn het bewijs van de aparte klasse en unieke sound van deze professionele formatie.

Het was niet enkel de speciale sound die deze band op internationaal niveau bracht maar ook de support act of begeleiding van wereldsterren als Petula Clark, Gilbert Becaud, Roger Whitacker, Enrico Macias, Golden Gate Quartet, Bertice Reading, Lee Towers, Jo Dassin van vele anderen. Het hoogtepunt in de carrière van de Bobby Setter Band waren wel de drie Europese tournees met de legendarische Fats Domino.

Bobby Setter zelf die reeds meer dan 40 haar bevriend was met Fats heeft hem altijd als zijn groot idool en voorbeeld beschouwd. Dit was duidelijk te horen in de keuze van het repertoire en de stijl van muziek die de Bobby Setter Band gedurende al die jaren ten gehore bracht. ‘The sound of Fats’ was nooit ver weg.

Wegens diverse omstandigheden ( o.a.leeftijd en verandering van muziekstijl) besloot de Bobby Setter Band er in 2013 mee op te houden en in schoonheid te eindigen. Zeer zelden wordt er nog wel eens een uitzondering gemaakt, zoals met deze Tribute to Fats Domino waar Bobby Setter met grote bezetting en extra blazers een ode brengt van ongeveer een uur aan zijn ondertussen overleden grote vriend en idool Fats Domino!

De show wordt ondersteund door een powerpoint-presentatie met exclusieve beelden.

>> website
www.bobbysetter.be

>> Een Fats Domino-medley door de Bobby Setter Band: 

Voorprogramma door Around the Clock, met voorman Marc Stans uit Leopoldsburg!

Around the Clock is een energieke live rock-‘n’-roll band waarin het speelplezier voorop staat. Het enthousiasme van dit viertal slaat steevast over op het publiek .

Live rock-‘n’-roll-muziek uit de jaren 50, 60, 70 en 80 met nummers van The Stray Cats ,Bill Haley & the Comets, Elvis Presley, Chuck Berry , Johnny Cash, Carl Perkins, Buddy Holly, Shakin’ Stevens, The Shadows en Alvin stardust, The Ramones, Freddy Mercury, Jerry Lee Lewis en nog vele anderen.

Piano/zang marc stans
bass/zang wim claes
Gitaar/zang ronny stans
Drums chris holemans