Boekenbeurs Boekenbottelarij

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis
Cultuurcentrum Leopoldsburg zet de deuren open voor de 5de editie van de Limburgse boekenbeurs.

Zaterdag 14/10/2023 van 13.00 tot 17.00 u en zondag 15/10/2023 van 10.00 tot 17.00 u.

Cultuurcentrum Leopoldsburg zet de deuren open voor de 5de editie van de Limburgse boekenbeurs. Een vijftigtal, voornamelijk Limburgse auteurs, stellen er hun werken voor. Elk genre komt aan bod! Bezoekers kunnen er terecht voor een leuke babbel met de auteurs of voor de aanschaf van een gesigneerd boek. Tijdens die dagen worden er boekenbonnen verloot welke ingeruild kunnen worden bij één van de deelnemende auteurs.

Doorlopend is er een foto expo verzorgd door fotoclub Prisma en zijn er muzikale en visuele intermezzo’s door de academies van zowel Beringen als Heusden-Zolder.

De organisatie van het event kwam tot stand door een samenwerking met de BoekenBottelarij, cultuurcentrum Leopoldsburg, bibliotheek van Leopoldsburg en Liberation Garden.

Gratis toegang.

LIBERATION GARDEN: ACHTER DE SCHERMEN VAN HET MUSEUM

 Zondag 15/10/2023 – 17.00 uur

Op zondag kan je een lezing bijwonen met als thema ‘Liberation Garden: achter de schermen van het museum’ door Peter Schrijvers (curator van Liberation Garden en auteur).

Peter Schrijvers neemt je mee in het verhaal van het museum. Hoe is dit aangepakt, hoe kwam dit tot stand, welke onverwachte ontdekkingen deed men? Waarom moet dit verhaal net in Leopoldsburg verteld worden?

Duur: 45 à 50 minuten

Gratis toegang.

Hiermee krijg je een voorproefje van onze nieuwe reeks lezingen “in touch with history”, een samenwerking tussen Liberation Garden en cc Leopoldsburg.

‘Leven met Oorlog’.

Liberation Garden curator Peter Schrijvers vertelt over zijn ervaringen als WOII-historicus.