Verkoopsvoorwaarden

 • ticketreservaties & betaling
 • kortingen
 • toegankelijkheid
 • klantvriendelijkheid
 • cultuurcheques
 • varia
 • adressenbestand

Ticketreservaties & betaling

 • ONLINE
  Alle gangbare betalingsmogelijkheden zijn beschikbaar. Bij online boeken betaal je geen extra reserverings- of verwerkingskost. Als je online betaalt, kan je onmiddellijk je ticket(s) afdrukken. Je kan ook kiezen voor een overschrijving, dan dien je binnen 8 dagen te betalen, anders vervalt je order. Tickets laten opsturen kan ook, dan betaal je wel 3 euro verwerkingskosten per bestelling.

 • TELEFONISCH
  tel. 011/34 65 48: na reservatie sturen wij je een factuur. Je dient binnen acht dagen het bedrag te betalen. Als je niet tijdig betaalt, vervalt je reservatie. Gereserveerde tickets moeten ten laatste een half uur voor aanvang van de voorstelling worden afgehaald aan de balie. Als je tickets per post wil ontvangen, rekenen wij een verwerkingskost aan van 3 euro per verzending.

 • BALIE
  tijdens de normale openingsuren. Je kan hier cash betalen, via bancontact. De balie is ook telkens geopend vanaf 1 uur voor de voorstelling. Je kan dan wel enkel voor deze voorstelling kan je dan nog tickets kopen (cash of via bancontact) en dus niet voor andere voorstellingen.

 Bij de prijs van elk ticket zijn telkens €3 reservatie- en administratiekosten inbegrepen.

Vanaf 1 september vervallen alle maatregelen voor evenementen/voorstellingen tot 200 aanwezigen binnen. Dit betekent dat er tijdens deze voorstellingen/activiteiten geen mondmaskers moeten gedragen worden of afstand moet worden gehouden in onze zalen. 

Voorstellingen met een hoger bezoekersaantal kunnen enkel doorgaan indien er een Covid Safe Ticket wordt gebruikt. Dit betekent dat u voor de voorstellingen op 18 september uw Covid Safe Ticket moet tonen, om toegang te hebben tot de voorstelling.

Moest je problemen hebben om dit certificaat digitaal aan te vragen of voor te leggen, dan geven we je bij deze graag het telefoonnummer waarnaar je kan bellen om het per post te laten opsturen: 078/787850 (bereikbaar van 9 tot 19u op werkdagen). Het duurt wel een week eer het certificaat toekomt, dus daar dien je rekening mee te houden

Kortingen

Kortingen zijn nooit combineerbaar!

 • Kinderkorting (0 - 15 jaar)
  Bij avond- en matineevoorstellingen zonder leeftijdsaanduiding krijg je aan de balie de juiste informatie over de geschiktheid voor kinderen en over een eventueel kortingstarief. Kinderen betalen hiervoor maar 7 euro per ticket (dit geldt niet voor voorstellingen met geen korting of beperkte korting, aangeduid met 'GK' en BK'). Kinderen tot 2 jaar die op de school zitten (enkel bij familievoorstellingen!) mogen gratis binnen tenzij de voorstelling geschikt is voor een jongere leeftijd (bv. vanaf 1,5 jaar).

 • TROEPkaart (16 - 25 jaar) - NIEUW!!
  Ben je tussen 16 en 25 jaar? Dan kan je aan de balie een gratis jongerenkaart verkrijgen. Met deze TROEPkaart betaal je maar 8 euro voor een voorstelling (dit geldt niet voor voorstellingen met geen korting of beperkte korting, aangeduid met 'GK' en 'BK').
  Opgelet! Je moet de jongerenkaart vooraf afhalen, deze kan je dus niet net voor aanvang van de voorstelling verkrijgen. Gelieve je identiteitskaart mee te brengen. Met een TROEPkaart kan je ook online tickets kopen, daarvoor moet je de code op de kaart ingeven.

 • Gezinsspaarkaart
  Voor de familievoorstellingen krijg je 1 euro korting op de gezinsspaarkaart van de Gezinsbond. Je koopt vooraf tickets aan de gewone prijzen. Voor aanvang van de voorstelling zet een medewerker van de Gezinsbond aan de balie de euro korting op je kaart. Meer info: zie www.gezinsspaarkaart.be 

 • Groepskorting podium
  Als je 10 of meer tickets tegelijk reserveert én betaalt, betaal je de Actieprijs. Tickets boeken voor een groep kan niet online, enkel aan de balie of telefonisch maar niet tijdens de Ticketbeurs. Deze korting geldt niet bij voorstellingen met geen korting, aangeduid met 'GK'.

 • Groepskorting familiefilm én familievoorstellingen
  Kom je in groep (minstens 10 personen)? Dan krijg je de Actieprijs. Wat moet je doen? Neem tot één dag vóór de activiteit contact op met ons onthaal en onze baliemedewerkers zorgen ervoor dat de kaarten voor je klaar liggen. Deze korting geldt niet bij voorstellingen met geen korting of beperkte korting, aangeduid met 'GK' en 'BK.
  TIP: een familiefilm of familievoorstelling zijn ideaal voor kinderfeestjes! Contacteer ons vrijblijvend voor meer info (drankjes en een gratis lokaal ter beschikking).

 • Begeleiderspas
  Begeleiders van mensen met een beperking mogen gratis naar de voorstelling als ze in het bezit zijn van een erkende begeleiderspas. Hiermee moet je je aan de balie aanmelden, online boeken kan in dit geval niet.
 • LEOpas
  Inwoners van Leopoldsburg krijgen dezelfde voordelen als abonnees, op vertoon van de LEOpas. Deze kan worden afgehaald aan de balie op vertoon van je identiteitskaart. Deze pas is persoonlijk. Net als bij de ABOpas bevat de LEOpas 2020-2021 een unieke code, met deze code kan je voor elke voorstelling van seizoen 2020-2021 één ticket boeken aan het laagste ABOtarief. Had je al een LEOpas 2019-2020? Kom dan even naar de balie en wij vernieuwen 'm.
  UItzonderlijk kan voor het nieuwe seizoen 2020-2021 ook nog de LEOpas 2019-2020 gebruikt worden, enkel LEO toevoegen voor de unieke code!

Toegankelijkheid

De plaatsen voor rolstoelgebruikers bevinden zich vooraan in de zaal. Als je hier gebruik van wil maken, gelieve dit dan te melden als je tickets bestelt aan de balie of telefonisch. Vermeld ook of je een zitplaats van de schouwburg gebruikt of je eigen rolstoel. Begeleiders met een erkende begeleiderspas krijgen een gratis ticket. Dit kan enkel aan de balie op het vertoon van deze pas en dus niet online.

Klantvriendelijkheid

 • Tickets teruggeven
  Je kan je tickets teruggeven uiterlijk de werkdag vóór de voorstelling. De openingsuren van de balie vind je op de contactpagina. Je krijgt dan van ons een tegoedbon ter waarde van de tickets, verminderd met 3 euro verwerkingskosten per ticket. De tegoedbon is één jaar geldig.

 • Veranderingen aan reservatie
  Van zodra je iets aan je reservatie verandert zoals bijv. andere plaatsen zijn we genoodzaakt een verwerkingskost van 3 euro per ticket aan te rekenen.

Cultuurcheques

CC Leopoldsburg accepteert Cultuurcheques van zowel Sodexo als Edenred. Je kan aan de balie tickets voor de matinee- of avondvoorstellingen betalen met deze cheques.
Let wel: op deze cheques kan geen wisselgeld worden teruggegeven. Het bedrag dat je met de cheque(s) betaalt moet dus gelijk zijn aan of lager liggen dan de ticketprijs.

Varia

 • Vestiaire
  Vestiaire is gratis maar verplicht. Als de vestiaire net open is, mag je je jas meenemen in de schouwburg.

 • Opnametoestellen, smartphones en gsm's
  Fotograferen of filmen in de schouwburg is verboden. Mobiele telefoons worden natuurlijk uitgeschakeld.

 • Laatkomers
  Laatkomers worden slechts binnengelaten als de voorstelling dit toelaat.

 • Drank en snoep
  Eten, drinken of snoepen in de schouwburg is niet toegelaten. Voor en na de voorstelling of tijdens de eventuele pauze kan je hiervoor terecht in CCkaffee.

Adressenbestand

Zoals bepaald in de wet op de bescherming van de persoonlijke levenssfeer van 8 december 1992 en - vanaf mei 2018 - in de GDPR of General Data Protection Regulation (Algemene Verordening Gegevensbescherming) worden adresgegevens enkel gebruikt om je te informeren over ons programma en dus niet vrijgegeven voor commerciële doeleinden of ter inzage gegeven aan derden. Je hebt het recht deze gegevens in te kijken en te verbeteren of te laten schrappen. Bij het boeken van een ticket online of aan de balie kan je aangeven of je onze mailings - en zo ja welke - wil ontvangen of niet. Klanten die gedurende twee jaar geen betaalde activiteit van het cultuurcentrum bijwoonden, worden uit onze mailinglist geschrapt.

Niettegenstaande grondig nazicht zijn drukfouten en vergissingen steeds mogelijk. De correcte gegevens zijn deze die je aan de balie krijgt.

Tip

Cadeaubon cc Leopoldsburg
Verkrijgbaar aan de balie van cc Leopoldsburg of bestellen via deze pagina.

E-zine
Inschrijven kan via deze link of bij het bestellen van tickets.

Magazine of seizoensbrochure
Op simpel verzoek sturen we je dit gratis op. Bij het bestellen van tickets kan je ook aangeven of je dit wil ontvangen.