Verkoopsvoorwaarden

Ticketreservaties & betaling

 • ONLINE
  Alle gangbare betalingsmogelijkheden zijn beschikbaar maar betalen met cultuurcheques (*), vrijetijdspas of begeleiderspas kan enkel aan de balie. Als je online betaalt, kan je onmiddellijk je ticket(s) afdrukken of downloaden op je smartphone. Kies je voor betaling per overschrijving, dan dien je binnen de 8 dagen te betalen, anders vervalt je order.

 • TELEFONISCH
  tel. 011/34 65 48: na reservatie sturen wij je een factuur. Je dient binnen acht dagen het bedrag te betalen, anders vervalt je reservatie. Gereserveerde tickets moeten ten laatste een half uur voor aanvang van de voorstelling worden afgehaald aan de balie. 

 • BALIE
  Je kan hier cash betalen, met cultuurcheques (*) of via bancontact. De balie is ook telkens geopend vanaf 1 uur voor de voorstelling. Je kan dan wel enkel voor deze voorstelling kan je dan nog tickets kopen en dus niet voor andere voorstellingen

  (*) CC Leopoldsburg accepteert enkel cultuurcheques van Edenred. Je kan enkel aan de balie tickets voor de avondvoorstellingen betalen met deze cheques. 
  Let wel: op deze cheques kan geen wisselgeld worden teruggeven. Het bedrag dat je met de cheque(s) betaalt moet dus gelijk zijn aan of lager dan de ticketprijs.

 • PER POST
  Je tickets per post laten opsturen kost je €3 verwerkingskosten per bestelling.

 • BOEKINGSFEE
  Bij de prijs van elk ticket zijn telkens €3 reservatie- en administratiekosten inbegrepen.

Kortingen

Kortingen zijn nooit combineerbaar!

 • Schootplaatsen (0-2 jaar)
  Kinderen tot 2 jaar die op de schoot zitten mogen gratis binnen, enkel van toepassing bij kinderactiviteiten, tenzij deze geschikt zijn voor kinderen jonger dan 2 jaar.
 • Kinderkorting (8-15 jaar)
  Enkel van toepassing voor kinderen van 8-15 jaar en enkel bij avondvoorstellingen die wij als kindvriendelijk klasseren, betalen kinderen slechts €8 per ticket. De juiste info krijg je aan de balie van het cultuurcentrum.

 • TROEPkaart (16-25 jaar) 
  Jongeren van 16-25 jaar betalen met de TROEPkaart slechts €8 per ticket (uitz. shows met vermelding BK & GK. Je kunt een TROEPkaart aanvragen aan de balie op vertoon van je identiteitskaart. Opgelet: je hebt de code op je kaart nodig om aan dit lagere tarief te kunnen boeken. Eens je de kaart hebt, kan je er ook online mee boeken.

 • Vriendenprijs
  Als vriend van het cultuurcentrum, kan je vroeger boeken én aan de laagste prijs, zowel voor voorstellingen (behalve met vermelding GK) als cursussen en workshops.

 • Gezinsspaarkaart
  Spaar €1 per ticket met je gezinsspaarkaart van de Gezinsbond. Je koopt vooraf tickets aan de gewone prijs en vanaf een uur voor de voorstelling kan je de korting komen claimen aan de balie. Meer info: zie www.gezinsspaarkaart.be. Enkel geldig voor tickets van familievoorstellingen.

 • Groepskorting 
  Voor een groep vanaf 10 personen is er €1/ticket korting, kan enkel via de balie (enkel van toepassing op de basisprijs, niet van toepassing bij GK)
  TIP: een familiefilm of familievoorstelling zijn ideaal voor kinderfeestjes!

 • Begeleiderspas
  Begeleiders van mensen met een beperking mogen gratis naar de voorstelling als ze in het bezit zijn van een erkende begeleiderspas. Houders van een EDC-kaart kunnen een gratis begeleider meebrengen. Hiermee moet je je aan de balie aanmelden, online boeken kan in dit geval niet.
 • Vrijetijdspas
  Als houder van een vrijetijdspas, betaal je slechts de helft van de prijs. Dit kan enkel via de balie.

Toegankelijkheid

De plaatsen voor rolstoelgebruikers bevinden zich vooraan in de zaal. Als je hier gebruik van wil maken, gelieve dit dan te melden als je tickets bestelt aan de balie of telefonisch. Vermeld ook of je een zitplaats van de schouwburg gebruikt of je eigen rolstoel. Begeleiders met een erkende begeleiderspas krijgen een gratis ticket. Dit kan enkel aan de balie op het vertoon van deze pas en dus niet online.

Klantvriendelijkheid

 • Tickets teruggeven
  Je kan je tickets teruggeven uiterlijk de werkdag vóór de voorstelling voor 15u. De openingsuren van de balie vind je op de infopagina. Je krijgt dan van ons een tegoedbon ter waarde van de tickets, verminderd met 3 euro verwerkingskosten per ticket. De tegoedbon is één jaar geldig en kan niet worden terug betaald.

Varia

 • Vestiaire
  Vestiaire is gratis maar verplicht. Als de vestiaire net open is, mag je je jas meenemen in de schouwburg.

 • Opnametoestellen, smartphones en gsm's
  Fotograferen of filmen in de schouwburg is verboden. Mobiele telefoons worden natuurlijk uitgeschakeld.

 • Laatkomers
  Laatkomers worden slechts binnengelaten als de voorstelling dit toelaat.

 • Drank en snoep
  Eten, drinken of snoepen in de schouwburg is niet toegelaten. Voor en na de voorstelling of tijdens de eventuele pauze kan je hiervoor terecht in CCkaffee.

Adressenbestand

Zoals bepaald in de wet op de bescherming van de persoonlijke levenssfeer van 8 december 1992 en - vanaf mei 2018 - in de GDPR of General Data Protection Regulation (Algemene Verordening Gegevensbescherming) worden adresgegevens enkel gebruikt om je te informeren over ons programma en dus niet vrijgegeven voor commerciële doeleinden of ter inzage gegeven aan derden. Je hebt het recht deze gegevens in te kijken en te verbeteren of te laten schrappen. Bij het boeken van een ticket online of aan de balie kan je aangeven of je onze mailings - en zo ja welke - wil ontvangen of niet. Klanten die gedurende vijf jaar geen betaalde activiteit van het cultuurcentrum bijwoonden, worden uit onze mailinglist geschrapt.

Niettegenstaande grondig nazicht zijn drukfouten en vergissingen steeds mogelijk. De correcte gegevens zijn deze die je aan de balie krijgt.

Tip

Cadeaubon 
Verkrijgbaar aan de balie van cc Leopoldsburg of bestellen via deze pagina.

E-zine
Inschrijven kan via deze link of bij het bestellen van tickets.

Magazine of seizoensbrochure
Op simpel verzoek sturen we je dit gratis op. Bij het bestellen van tickets kan je ook aangeven of je dit wil ontvangen.