De Koreaanse connectie

Beste kunstenaar

Zoals jullie weten, hebben we op dit moment zes Zuid-Koreaanse kunstenaars te gast in de Oude Pastorij. Zij verblijven hier nog tot 4 juni in het kader van een kunstenaarsuitwisseling en nemen deel aan de WAK-tentoonstelling bij ons en maken ondertussen nieuw werk dat vanaf 31 mei te bezichtigen is in gc De Markten in Brussel. Als tweede luik in dat project, geven wij graag de kans aan een delegatie amateurkunstenaars om naar Daegu, Zuid-Korea te reizen om daar deel te nemen aan de jaarlijkse, druk bezochte expositie van The Daegu Artists’ Association. Ook jij kan je daarvoor kandidaat stellen! De reiskosten voor deze uitwisseling worden gedekt en onze partner in Daegu voorziet een verblijfslocatie voor jou.

De periode die daarvoor voorzien is, is 6 augustus tot en met 28 augustus 2018. Omwille van de beschikbare vluchten kunnen de vertrek- en terugkeerdatum licht wijzigen. De verdere data zie je hieronder. Het is dan ook de bedoeling dat je werk meeneemt om daar tentoon te stellen (de dagen voordien kan je natuurlijk altijd ter plaatse werken aan iets nieuws).

  • - 06/08 – 28/08: verblijf van de Belgische delegatie in Daegu
  • - 13/08 – 26/08: expo van The Daegu Artists’ Association in een grote hal in Daegu
  • - 15/08: opening van de expo

 

Ben je geïnteresseerd om deel te nemen? Bezorg ons dan ten laatste 23 mei je kandidatuur.

Wat moet je doen om je kandidaat te stellen?

Om in aanmerking te kunnen komen voor de delegatie, moet je je natuurlijk in de eerste plaats vrij kunnen maken in augustus, een link hebben met Leopoldsburg én eigen, beeldende kunstwerken hebben die je kan tentoonstellen en meenemen op het vliegtuig. Daarnaast moet je een volledig dossier indienen (via dit mailadres) dat de volgende dingen omvat:

  1. Je contactgegevens (naam, adres, e-mailadres, gsm-nummer, geboortedatum, …)
  2. Een motivatie waarom jij deel wil nemen aan de delegatie die minstens deze dingen bevat: wie je bent, waarom je mee wil naar Korea, wat je daar hoopt te leren/bereiken, wat je maakt, wat je link met Leopoldsburg is en waarom we net jou naar Daegu zouden moeten sturen (een soort sollicitatiebrief dus eigenlijk).
  3. Een artistiek cv met een overzicht van je belangrijkste prestaties, tentoonstellingen, opleidingen, …
  4. Een digitaal portfolio van je werk (duid ook zeker aan wat je mee wil nemen naar Zuid-Korea)

Op basis daarvan zullen er in onderling overleg met onze Koreaanse gasten en andere partners zes kunstenaars (ook vanuit onze partners in Brussel en Ganshoren) geselecteerd worden. Je wordt hiervan ten laatste eind mei op de hoogte gesteld en uitgenodigd voor een kennismaking.