KINDERTHEATER Nele Goossens & Koperkwintet Brassery | De oase van Douz, een koekoeksverhaal (6-10 jaar)

Tickets

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 8,00
Actieprijs: € 7,5
Basisprijs: € 8
ABOpas: € 7
LEOpas: € 7
Black friday -50%: € 4
Twee schattige vogeltjes leren elkaar kennen. Caramel zat zijn hele leven vast in een koekoeksklok en wil er nu op uit trekken, Bijouke is een echte levensgenieter en kent al de beste plekjes. Samen vliegen ze de wereld rond, ze verkennen Parijs, Spanje en… de mooiste en wonderlijkste plek op aarde: de oase van Douz!

Een exotisch verhaal over vriendschap geschreven door Vitalski, verteld door Nele Goossens en begeleid door vijf koperblazers.

Twee superschattige vogeltjes leren elkaar kennen: de arme Caramel, die zijn leven lang zit vastgeklonken in een saaie, muffe, vierkante houten koekoeksklok, en Bijouke, de vrije, blije fladderaar, die ieder jaar, vrolijk zingend en twinkelend, de hele wereld rondtrekt. Wanneer Caramel eindelijk uit zijn klok ontsnapt, neemt zijn gevleugelde vriend Bijouke hem gratis en dapper mee tot aan het eind van de wereld - of toch zeker tot aan de Oase van Douz, dé mooiste plek op aarde, waar giraffen kunnen spreken en kamelen zelfs buikdansen ... .

Een tamelijk eenvoudig, maar tegelijk ongemeen exotisch verhaal, over de kracht van de aanhouder, over het verschil tussen verveling en nieuwsgierigheid, en bovenal over vriendschap. Voor kinderen van zes tot tien, die graag een kijkje willen nemen in het romantische Parijs, en die liever nog willen huiveren bij Spaanse stierenvechters, charismatische oliesjeiks en totaal krankzinnige, kannibalistische piraten.

De oase van Douz is bovenal een unieke muzikale roetsjbaan. De vrolijke vertelsels van Vitalski worden krachtig leven ingeblazen door de uiterst bedrijvige Nele Goossens die staat te zweten, zwoegen, gillen, fluisteren en zingen, aldoor op het scherp van de snee - maar in het bijzonder steeds intens begeleid door de vijf virtuoze, fantasierijke koperblazers van Brassery, onder de deskundige leiding van Marc Goris, die deze fantastische, verbeeldingsrijke muziek componeerde en arrangeerde. Nooit eerder kregen de trompet en de tuba zo'n glansrijke concurrentie van de trombone, de bugel, de hoorn en de bombardon. Jazz, twist en klassiek barok in afwisseling met het chanson, Oosterse toonladders in navolging van walsen, tango's en polka's - een muzikale belevenis, uniek in Europa. Hierna gaat ook uw eigen kind ogenblikkelijk muziek willen maken!

Nele Goossens – verteller, zang
Marc Goris – concept, muziek, gespeeld door Koperkwintet Brassery
Don Vitalski – tekst, regie

Speelduur: +/- 50 minuten

Website: www.brassery.be / www.kramat.be

Trailer:

multimedia project De oase van Douz: