CONCERT Eriksson Delcroix | Eerie Square Dances of the Future

Tickets

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 17,00
Actieprijs: € 14
Voorverkoopprijs: € 16
Basisprijs: € 17
Abopas 2018-2019: € 12
Leopas 2018-2019: € 12
Jongerenkaart 2018-2019: € 7
groepskorting (vanaf 10 p.): € 14
Vlaanderens mooiste countrykoppel speelt nog altijd bluegrass, rockabilly en cajun met vijfkoppige band, maar de melancholie maakt plaats voor zonnige dansbare grooves. Lente!

Première Limburg

Na hun debuut ‘Forever’ uit 2014, de opvolger ‘Heart Of Its Mind’ uit 2016 en het een jaar later ‘Magic Marker Love’ voelen Bjorn Eriksson, Nathalie Delcroix en hun vijfkoppige orkest de onbedwingbare behoefte om de melancholie, die de rode draad van deze drie albums vormde, even op te bergen en een zwierig dansje te placeren.

Want het was tijdens een uit de hand gelopen opnamesessie dat de band plots in een vreemde, aangename en bovenal zéér dansbare groove terechtkwam. Het spelplezier spatte van de snaren, de zon verdreef de schaduw en een driest plan was geboren.

Opgewekt stappen Eriksson en Delcroix nu uit het donker, zelfverzekerd verlaten ze hun natuurlijke omgeving, hun muzikale ‘comfortzone’. Nog altijd met één been in het Amerikaanse moeras, vastgezogen in de bluegrass, rockabilly en de cajun, maar het andere been in de zompige Belgische klei. Twee werelden, één verlangen: let’s dance!

Bezetting: Bjorn Eriksson, Nathalie Delcroix, Tim Coenen (gitaar), Alain Rylant (drums), Peter Pask (bas) Elko Bijweert (gitaar), Karl Eriksson (banjo).

>> Eriksson Delcroix met Walking:

>> Hier zie je de live in de AB, in 2014: