MUZIEK EUROPALIA 2019: Florin Niculescu & band

Tickets

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 16,00
Actieprijs: € 13
Voorverkoopprijs: € 15
Basisprijs: € 16
Abopas 2019-2020: € 12
Leopas 2019-2020: € 12
TROEPkaart 2019-2020: € 7
Het gastland van EUROPALIA 2019 is Roemenië. Cultuurcentrum Leopoldsburg neemt deel aan dit internationale festival met een betoverend concert van meesterviolist Florin Niculescu. Deze grote gyspy-jazzviolist, werkte nog samen met o.a.Charles Aznavour, is ondertussen een gevestigde waarde in de huidige internationale jazz scène. Dit wordt ongetwijfeld een unieke muzikale avond!

Florin heeft een eigenheid die hij mede te danken heeft aan zijn persoonlijkheid, zijn traditionele zigeuner-opvoeding en zijn sterke klassieke opleiding, maar ook aan zijn passie voor diverse jazzgenres. In de jaren ‘90 verhuisde hij naar Parijs, waar hij inmiddels samenwerkte met een aantal Franse grootheden zoals Charles Aznavour, Patrick Bruel, Roberto Alagna, Henri Salvador, Françoise Hardy, Dany Brillant.

Zijn onberispelijke viool techniek en zijn fenomenale virtuositeit - bewonderd door zowel musici als luisteraars - zijn nooit voor hem een doel op zich, maar de middelen om zijn muzikale persoonlijkheid uit te drukken. De voor de hand liggende geestelijke verwantschap met Stéphane Grappelli (1908-1997) is op geen enkele wijze een beperking van zijn eigen expressie, maar een prikkel die hem drijft om steeds te innoveren.

► Zijn hoogsteigen versie van 'The Lady is a Tramp'