Vlaams Muziek Theater - De Vogelhandelaar

Tickets

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 28,00
Actieprijs: € 26
Voorverkoopprijs: € 27
Basisprijs: € 28
Abopas 2017-2018: € 25
Op algemeen verzoek eindelijk weer terug, ditmaal met een meesterwerk uit het gouden tijdperk van de Weense operette, met een sprankelende partituur en onvergetelijke melodieën!

let op: vroege avondvoorstelling!

Der Vogelhändler is een van de meest gespeelde werken uit het operetterepertoire. Het is een werk met een hoge moeilijkheidsgraad door de vele grote ensemble- en 2-korige scènes. De muziek is charmant en geestig, en zeer bekend zijn: het entreelied van Adam, de Rijnwals, “Ich bin die Christel von der Post”, “Schenkt man sich Rosen in Tirol”, het duet van de twee professoren, het is allemaal even beroemd als sprankelend. Twee grote finales worden afgewisseld door ensembles, aria’s, duetten en terzetten, aan elkaar verbonden door, nu eens komische, dan weer emotionele speelscènes.

De geschiedenis speelt zich af in Rhein-Pfalz. Begin 18e eeuw. Een Tiroolse vogelkoopman, Adam, is verliefd op Christel, brievenbestelster in een dorpje aan de Rijn, in de Palts. Christel wil een mooi baantje regelen voor Adam door een verzoekschrift aan te bieden aan de keurvorst. De man die haar ontvangt is echter niet de keurvorst, maar ene graaf Stanislaus. Als Adam ontdekt dat Christel met deze man in een paviljoen is geweest, wil hij niets meer van haar weten. Hij verlegt zijn aandacht naar ene Marie die hij zojuist heeft leren kennen. Deze Marie is echter de keurvorstin. Er ontstaat een ingewikkeld quiproquo, een aaneenschakeling van misverstanden. Zullen deze misverstanden worden opgelost? En komen Adam en Christel alsnog terug bij elkaar?


Website: www.vmt.be

Een stukje VMT uit de voorstelling ‘Viktoria en haar Huzaar