MUZIEK Urban Trad | The World of Urban Trad

Tickets

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 17,00
Actieprijs: € 15
Voorverkoopprijs: € 16
Basisprijs: € 17
Abopas 2019-2020: € 14
Leopas 2019-2020: € 14
TROEPkaart 2019-2020: € 7
Urban Trad houdt ermee op. Ze spelen een allerlaatste keer en wel in Leopoldsburg!

Urban Trad, bouwde op korte termijn een stevige traditie op. Niet voor niets noemen ze hun muziek ‘traditionele muziek voor de 21ste eeuw’. Ze varen een eigentijdse koers, die het best aanleunt bij ‘wereldmuziek’. En laten we niet vergeten dat de groep ons land nog eens op de internationale muziekkaart zette, toen ze in 2003 met ‘Sanomi’ deelnamen aan het Eurovisiesongfestival en net naast de overwinning greep!

Urban Trad voorstellen is bij de ware muziekliefhebber een open deur intrappen. Het achtkoppige gezelschap bouwde op relatief korte termijn een stevige traditie op. Niet voor niets noemen ze hun muziek ‘traditionele muziek van de 21ste eeuw’. Met een combinatie van akoestische instrumenten, uitgekiende zanglijnen, een gedreven ritmesectie en moderne loops, brengen ze een unieke klank die alle leeftijden en bevolkingsgroepen raakt.

Vergeet ook niet hun opgemerkte deelname aan Eurosong 2003, waar ze de harten van het grote publiek veroverden met ‘Sanomi’, een lied in een imaginaire taal. Ondanks dit grote succes, bleef Urban Trad eigenwijs zijn gang gaan zonder op de bus van de Eurosongcommercie te stappen.

Urban Trad bouwde op de hoofdpodia van verschillende internationale festivals een sterke live reputatie op: Festival International de Louisiane (US), Dranouter Festival (B), Skagen Festival (DK), Colors of Ostrawa (CW), Triskell Festival (IT) om er maar enkele te noemen.

Met:
Soetkin Collier & Veronica Codesal
Bert Verschueren
Yannick Swennen
Philip Masure
Jill Delien
Nicolas Scarliet