CONCERT Quinn Bachand's Brishen met Gwen Cresens & Ben Faes

Tickets

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 14,00
Actieprijs: € 11
Voorverkoopprijs: € 13
Basisprijs: € 14
Abopas 2018-2019: € 9
Leopas 2018-2019: € 9
Jongerenkaart 2018-2019: € 7
groepskorting (vanaf 10 p.): € 11
Academiepas: € 7
Het Canadees gipsy jazz en folk-kwartet rond gitaarvirtuoos Quinn Bachand komt terug, mét twee Vlaamse topmuzikanten erbij: accordeonist Gwen Cresens en contrabassist Ben Faes!

Quinn Bachand viel op 11-jarige leeftijd al op omwille van zijn groot talent op de akoestische gitaar. Nu 10 jaar en vele onderscheidingen later werkt hij vooral zijn liefde voor de gypsy jazz, swing en manouche verder uit. In het kader van Djangofollies 2019 zal hij toeren met Reuben Wier, zijn vaste “side-kick” (ritmegitaar & zang) en Peyton Pleninger (saxofoon). Eénmalig voor deze concertreeks wordt Brishen uitgebreid met Gwen Cresens (accordeon) en Ben Faes (contrabas).

Quinn Bachand’s Brishen kent geen grenzen waarbij zij het muzikale landschap voorgoed veranderen. Brishen kneedt de magie van Django Reinhardt & anderen tot een onvergetelijke muzikale ervaring. De samenwerking met Gwen Cresens en Ben Faes kan die grenzen alleen nog maar verleggen!

“Brishen is een wonderlijke, creatieve en onderhoudende toer-de-force van Canada’s meest besproken jonge gitarist” (Tim Readman, Penguin Eggs Magazine)

>> website
www.brishenmusic.com

Quinn Bachand’s Brishen tijdens de Djangofolllies-tournee in 2017 waarmee ze ook Leopoldsburg aandeden: 

In het kader van de 25ste editie van Djangofolllies

De vzw ‘De Vrienden Van Brosella’ is voor de 25ste keer de initiatiefnemer van een zeldzaam ‘verjaardagsfeest’ van de geboorte van Django Reinhardt. Het festival vindt plaats op 31 verschillende locaties, in de tweede helft van januari 2019.

“Django Reinhardt heeft iets gedaan wat maar weinigen kunnen. Hij was zo groot dat hij op zijn eentje een muziekgenre (Hot-Club Jazz of Gypsy swing) heeft doen ontstaan. Hij was een virtuoos gitarist met een groots gevoel voor lyrisme, evenwicht en structuur. Hij nam elementen uit de toen bestaande jazz, musette en zigeunermuziek en hersmeedde dit op een zo overtuigende originele en tijdloze manier dat men werkelijk van genie kan spreken. Hij geldt als één van de belangrijkste muziekhervormers uit de 20ste eeuw.” (Waso De Cauter)

https://djangofolllies.be/nl