CONCERT Orbis & Sabien Tiels

Tickets

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 16,00
Actieprijs: € 14
Voorverkoopprijs: € 15
Basisprijs: € 16
Abopas 2018-2019: € 13
Leopas 2018-2019: € 13
orbis: € 13
Na haar jaarconcert begeleidt Muziekvereniging Orbis de Limburgse singer-songwriter met glasheldere stem en warme uitstraling die zowel luisterlied, chanson, jazz als swing aankan.

Muziekvereniging Orbis uit Leopoldsburg is altijd te vinden voor een uitdaging. In 2016 deelden ze het podium met de muzikale komieken Stenzel & Kivits en het jaar erna met coverband Ulysses en enkele special guests. In maart 2017 was het de beurt aan Micheline Van Hautem, Europa’s beste Brel-vertolkster. Dat was zo’n succes dat ze dit concept ook dit seizoen herhalen. Na hun traditionele jaarconcert tijdens het eerste deel van de avond, begeleiden ze – onder leiding van dirigent Tim Boonen – na de pauze de bekende Limburgse singer-songwriter en zangeres Sabien Tiels.

Sabien Tiels, één van de eerste vrouwelijke Nederlandstalige singer-songwriters én zangeres pur sang, uit haar creativiteit al sinds haar twaalfde in kleurrijke teksten en lyrische muziek. Haar glasheldere stemkleur, warme uitstraling en uit het leven gegrepen teksten beroeren de harten van vele luisteraars in het theater en op de radio en televisie.

In 1994 scoort ze haar eerste grote hit met de gevoelige ballade 'Hou je morgen nog van mij'. Aansluitend sleept ze de debuutprijs voor de Radio 2 Zomerhit in de wacht.

In 2016 heeft Sabien Tiels samen Marcel de Groot – zoon van – een regelrechte radiohit te pakken in Vlaanderen met ‘Is het dit nu?’. In 2017 worden de songs uit ‘Mannelijk Schoon’ (Sabien) en ‘Held’ (Marcel) gecombineerd in een uniek akoestisch duo-programma. Eén piano, Marcels gitaren, één vrouw en één man met éénzelfde passie voor muziek én voor de Nederlandse taal.

Op haar songwriterpalmares staan meer dan 250 songs in een waaier aan stijlen (kleinkunst, pop, theater, musical, …).

Sabiens professionele uitstraling op het podium, haar kwalitatief vakmanschap in het theater én haar ongebreidelde creativiteit als singer-songwriter wijzen onherroepelijk op een bijzondere en boeiende persoonlijkheid die in het Nederlandstalige muzieklandschap een tijdloze artistieke constante blijft.

>> website
http://www.sabientiels.com/
http://www.mv-orbis.be/

>> Sabien Thiels covert Sweet Georgia Brown met de VRT Big Band: