Flemish Folk Caravan

Tickets

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 16,00
Actieprijs: € 14
Voorverkoopprijs: € 15
Basisprijs: € 16
Abopas 2017-2018: € 13
Leopas 2017- 2018: € 13
Jongerenkaart 2017-2018: € 7
Promocode: € 7
Twee jonge bands geven een hedendaagse twist aan traditionele Vlaamse folk. Wör blaast 18de eeuwse party-hits nieuw leven in en Trio Dhoore brengt instrumentale balfolkmuziek.

Première!

De Flemish Folk Caravan laat de geitenwollen sokken thuis en verovert wereldwijd het hart van menig folkfanaat met het imago van een stoere rockband waarin een drummer en bassist overbodig zijn.

Flemish Folk Caravan is een concept van Folkforum Vlaanderen, een organisatie die de folkscene wil promoten. De karavaan neemt een nieuwe lichting folkbands mee op sleeptouw in binnen en buitenland. De Caravan streek eerder al neer in Londen (Cecil Sharp House) en Manchester (English Folk Expo) en werd er warm onthaald. 

Wör en Trio Dhoore presenteren een boeiend avondvullend programma met folkmuziek als muzikale rode draad.

Trio Dhoore: 3 broers die garant staan voor stomende folkmuziek. Koen, Hartwin en Ward Dhoore vormen samen de Band of Brothers, Trio Dhoore. Het trio toert doorheen heel Europa en Canada. In november 2016 staat Trio Dhoore in een uitverkocht theater Molière te Brussel en op de planken van 30CC te Leuven als supportact van de Canadese topgroep Le Vent Du Nord. Het publiek weet daar de muziek van de broers overduidelijk te smaken. Traditionele Vlaamse folk en eigen werk verstrengeld tot een energiek concept waarvan u op het puntje van uw stoel gaat zitten.

Wör: back to the 1780's! Wör serveert u met hun vette grooves en arrangementen de partyhits uit de 18de eeuw. Nooit eerder is een Vlaamse folkgroep er in geslaagd een traditioneel repertoire zo vernieuwend te brengen. Hun optreden op de Clubstage van Festival Dranouter 2016 liegt er niet om! Goed onthaalde showcase-optredens eerder dit jaar op Folk Aliance International in de Verenigde Staten en Efex in het Verenigd Koninkrijk katapulteren de band naar festivals met wereldaanzien zoals Shetland Folkfestival in Schotland en Les Traversées de Tatihou in Frankrijk.

Verwacht twee aanstormende groepen die elk hun kijk op traditionele muziek van bij ons op u loslaten. Een verschillend repertoire maar eenzelfde drijfveer: Vlaamse folk op de wereldkaart zetten met een nieuwe sound waar jong en oud helemaal op los gaan. Waar beter vertrekken dan aan hun voordeur? Tot binnenkort!

De Flemish Folk Caravan in volle glorie: