THEATER Gene Bervoets | Verbeter de Wereld

Tickets

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 14,00
Actieprijs: € 12
Voorverkoopprijs: € 13
Basisprijs: € 14
Abopas 2017-2018: € 10
Leopas 2017- 2018: € 10
Jongerenkaart 2017-2018: € 7
groepskorting (vanaf 10 p.): € 12
Jongerenkaart 2018-2019: € 7
Verrassende monoloog over het bijzondere leven van Phil Bosmans, Bond zonder Naam-stichter, legendarisch door zijn spreuken en inspirerende bestsellers, tekst van Rick de Leeuw. (I.s.m. Bond Zonder Naam)

> Deze voorstelling was vorig seizoen voorzien op za. 10 oktober 2017 maar werd toen uitgesteld door ziekte. Had je al tickets gekocht? Deze blijven geldig!

Acteur Gene Bervoets wil ons de persoon achter de filantroop Phil Bosmans uit Meeuwen-Gruitrode leren kennen. Wat dreef de Bond zonder Naam-stichter? Vanwaar zijn extreme vrijgevigheid? Welke impact heeft de Tweede Wereldoorlog op hem gehad? Op deze vragen biedt Gene een antwoord in zijn theatermonoloog. Zo zal Vlaanderen een andere, (nog) positievere kijk op Phil Bosmans krijgen en mogelijks de grote maatschappelijke relevantie van zijn werk herontdekken.

De schrijver van deze monoloog, de Nederlander Rick de Leeuw die inmiddels in Belgisch Limburg woont, sprak met mensen die dicht bij Phil Bosmans stonden en deed een uitgebreid bronnenonderzoek. Het is geen klassiek levensverhaal geworden, de monoloog graaft dieper naar het waarom en hoe van Bosmans’ sprekende persoonlijkheid.

>>Website:
www.maandacht.be/verbeter-de-wereld

>> Gene Bervoets vertelt over de ‘mysterieuze’ Phil Bosmans: