MUZIEK Helene Blum en Herald Haugaard

Tickets

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 17,00
Actieprijs: € 15
Voorverkoopprijs: € 16
Basisprijs: € 17
Abopas 2019-2020: € 14
Leopas 2019-2020: € 14
Een Deense zangeres en violist. Na talloze tournees en vele opnames, hebben Helene en Harald de traditionele Deense volksmuziek nieuw leven ingeblazen en een modern, eigentijds timbre gegeven. Blum's heldere en fascinerende stem en Haugaard's sprankelende virtuoze spel waren vanaf het prille begin de drijvende kracht achter elk concert.

Harald Haugaard was 14 jaar geleden al eens te gast en door het publiek gesmaakt als de beste voorstelling van dat seizoen. Een reden te meer om hem nu – met partner Helene – nogmaals aan het werk te zien!

Het was tijdens midzomernacht 23 juni 2008 dat de Deense zangeres Helene Blum en violist Harald Haugaard een moderne Deense volksband oprichtten. In harmonie met de traditionele Deense volksmuziek grijpen ze terug op een repertoire van eigen liederen en melodieën.

Blum's heldere en fascinerende stem en Haugaard's sprankelende virtuoze spel waren vanaf het prille begin de drijvende kracht achter elk concert. Onder hun motto dat "traditie alleen in leven kan blijven als ze verder ontwikkeld en uitgedaagd wordt", is elk concert van Blum en Haugaard altijd een uitdaging. De experimentele vorm en intensiteit van hun (samen)spel, het door hun publiek uitbundig gewaardeerde speelplezier en de frivole manier waarop oude composities, gedichten en traditie vorm krijgen laat niemand onberoerd.

Dit concert wordt ondersteund door "Danish Arts Foundation".