Het Limburgs Kamerorkest - Paasconcert

Tickets

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 14,00
Actieprijs: € 12
Voorverkoopprijs: € 13
Basisprijs: € 14
Abopas 2017-2018: € 11
Leopas 2017- 2018: € 11
Jongerenkaart 2017-2018: € 7
Promocode: € 7
Na het nieuwjaarsconcert in januari 2014 komen de veertig muzikanten van het Limburgs Kamerorkest hier op algemeen verzoek nog eens terug. Ditmaal voor een paasconcert, op uitnodiging van vzw Wondzorg.

Het Limburgs Kamerorkest is sinds 1995 een vaste waarde in het Limburgs muziekleven en bestaat uit gedreven amateurs uit gans Limburg die samen spelen in de klassieke symfonische bezetting: 24 strijkers, een volledige houtblazerssectie, hoorns en pauken. Voor dit type kamerorkestorkest componeerden de klassieken Haydn, Mozart, Beethoven, Schubert en vele anderen hun grote werken, Voor modernere componisten als Debussy, Ravel, Bartok, Devreese….werd de harp toegevoegd.

Het orkest repeteert wekelijks op woensdagavond in de Academie van de stad Genk. Sinds 2013 heeft Ronny Ramaekers het dirigeerstokje in handen.

Op het programma:

  • een feestelijke ouverture van Handel
  • sprookjesmuziek uit Het Zwanenmeer en De Notenkraker van Tschaikowski
  • beroemde operette-aria's gezongen door Luc Voncken
  • walsen van Délibes en Gounod
  • Weense muziek van vader en zoon Johann Strauss

 Steun de Limburgse vzw Wondzorg!

De opbrengst gaat integraal naar vzw Wondzorg, een organisatie door en voor patiënten met een chronische of complexe wonde. Alle bestuursleden en medewerkers zetten zich vrijwillig en belangeloos in en hebben veel voeling met deze problematiek. Bij de opstart in oktober 2016 werden drie doelen gesteld. Ten eerste is dat kwalitatieve en betaalbare wondzorg voor elke zorgvrager, in het bijzonder de kwetsbare zorgbehoevenden. Ten tweede wil men overheden en politiek er attent op maken nog te vaak patiënten geen oplossing vinden voor hun wondprobleem. Ten derde wil de vzw ook diegenen die kwalitatieve zorg niet kunnen betalen, financieel tegemoet komen, zowel qua expertise als materialen. Op termijn wil men ook bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek rond wondzorg.

Meer info: www.wondzorgvzw.be