Ila Van Der Pouw 13u30 - De GVR

Tickets

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 10,00
Standaard: € 10
Grootse enscenering met poppen, acteerwerk en animaties van Roald Dahls meesterwerk in een regie van Neville Tranter.

De GVR plukt de kleine Sofie door het raam van het weeshuis naar buiten en neemt haar mee naar zijn magische grot in Reuzenland waar hij duizenden dromen in glazen potjes bewaart om ze daarna tijdens zijn nachtelijke reizen kinderkamers binnen te blazen.

Sofie overwint haar angst voor de reus en stapt zijn wereld in… Een wonderlijke wereld van snoskommers, frotskottel en flitspoppers. Maar buiten de grot wachten zijn gevaarlijke reuzenbroeders, die in het holst van de nacht ‘mensbaksels' verorberen. En dat laat Sofie niet langer gebeuren. Samen met de GVR bindt ze de strijd aan met de kwaadaardige reuzen.

Haar plan brengt hen in de Koninklijke slaapkamer waar een speciaal voor de koningin gemengde droom werkelijkheid wordt.

Recensie: ’De GVR’ is een aaneenschakeling van metamorfoses. Van der Pouw kruipt in verschillende rollen. Als reus voert ze gesprekken met Sofie op haar arm en wisselt moeiteloos van reuzenstem naar piepstemmetje… De grootste metamorfose is wel die van pop naar acteur. Het worden volwaardige tegenspelers met een eigen karakter. […] Hoe wek je op een theaterpodium de suggestie dat er buiten het raam een reus loopt, die een klein meisje uit haar kamer weggrist? Dat er buiten de grot van die reus nog andere, veel grotere reuzen wonen? En dat er helikopters wegvliegen? Van der Pouw heeft dit groots opgelost door animaties.”

Leeftijd Van 6 tot 10 jaar
Klassen 1ste, 2de, 3de en 4de leerjaar
Datum dinsdag 23 januari 2018
Beginuur 13.30 uur
Duur 60 minuten
Prijs € 4,5
Maximum aantal leerlingen 300 per voorstelling

Trailer: 

Regie: Neville Tranter
Spel: Ila van der Pouw
Auteur: Roald Dahl de GVR
Poppen: Cynthia Borst
Animatie/video: Erik Hespe
Fotografie: Anne Alders
Vormgeving/beeld: Cynthia Borst