INSPIRATIEAVOND Beelddenken

Tickets

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 7,50
Basisprijs: € 7,5
Beelddenkers denken in beelden en gebeurtenissen en niet in woorden en begrippen. Beelddenken is werkelijk een andere manier van denken, heel visueel en tegelijk ook ruimtelijk. De ogen gaan voor de oren. Hierdoor kunnen ze razend snel en associatief denken. Ze leren sneller door te doen dan te denken.

Nadeel is dat ze door de grote hoeveelheid van beelden soms wat chaotisch overkomen of moeite hebben met de vertaling naar woorden. 
En laat ons nu net in een wereld van taal leven.
Dit maakt het beelddenkers vaak moeilijk; op school, op hun werk, in relaties.

Ze voelen zich onbegrepen, ze 'denken' nu eenmaal anders en slaan daardoor ook anders informatie op. Ze worden 'snel afgeleid' genoemd, of 'je luistert nooit' of 'je kan het, maar je laat het niet zien', .....en vaak de link naar dyslexie, concentratiestoornissen etc. Ze zijn snel uitgeput en moe op school/werk.

Maar beelddenken is een GAVE!. Een creatieve, drie-dimensionale manier van denken. Vaak met een veelheid aan interesses, een fantastisch inzicht in oplossingen zoeken en heel veel intelligentie en creativiteit. 
Alleen is het hoog tijd dat we hen (en misschien wel jezelf) leren her - en erkennen en hen tips aan te reiken om hen op weg te helpen. 

Herken je iemand hierin? Jezelf, je kind, je partner? Wil je weten of jouw hoofd ook zo werkt? Kom dan eens luisteren. 

Begeleiding: Christel Vanderheyden

Basisprijs: € 7,5

Datum: donderdag | 19.30 – 22 uur | 17/10/2019