CONCERT Jan De Wilde | Hèhè! Wat een Jan! Theatertour 75 jaar

Tickets

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 19,00
Actieprijs: € 16
Voorverkoopprijs: € 18
Basisprijs: € 19
Abopas 2018-2019: € 15
Leopas 2018-2019: € 15
Jongerenkaart 2018-2019: € 7
groepskorting (vanaf 10 p.): € 16
De bard uit Aaigem wordt 75 op 1 januari 2019 en dat viert hij met verrassende parels, alle klassiekers, humor en stuntelige zelfspot, samen met zijn vaste band en blazerskwartet.

Jan De Wilde is een kleinkunsticoon. Hij werd het na zijn eerste tv-optreden in 1965 en hij is het ook nog steeds nu. Meer dan vijftig jaar muziekgeschiedenis in één leven. Jan is een unieke vertegenwoordiger van de eerste generatie Vlaamse kleinkunstartiesten. Moeiteloos behield hij zijn status. Dankzij liedjes die tot onze culturele ziel zijn gaan behoren: ‘Joke’, ‘Een vrolijk lentelied’, ‘Walter’, ‘Eerste sneeuw’, ‘Fanfare van honger en dorst’ …

De voorbij jaren trok hij voor het eerst sinds heel lang weer op tournee. Langs de grote cc’s en schouwburgen. De ‘Dag meneer De Wilde’ Theatertour waarmee Jan ook in Leopoldsburg te gast was, overtrof alle verwachtingen.

Ook in dit theaterseizoen staat Jan De Wilde ‘ongegeneerd’ op het podium. Witgallig zilvergrijs, onnavolgbaar grappig maar bovenal muzikaal ijzersterk. Met het beste uit wat hij ooit op plaat zette én met nieuwe liedjes, zoals ‘Wals met Mathilda’, de intrigerende cover van de Tom Waits song ‘Tom Traubert’s Blues’.

Voor deze tour pakt Jan groots uit. Hij doet het samen met zijn ‘Vrienden’. Een bende talentvolle muzikanten met een heel grote staat van dienst. Voor een hartverwarmend concert.

Jan De Wilde (zang/gitaar/mondharmonica)
Eddy Peremans (gitaar)
Kries Roose (toetsen)
Jo Soetaert (drums)
Mario Vermandel (bass/contrabas)
Liesbeth De Lombaert (viool)
Bart Coppé (trompet/bugel)
Wim De Pauw (trombone)
Johan Van Neste (hoorn)
Geert Vanhassel (tuba)

>> website
www.jandewilde.net 

Het onsterfelijke Vrolijk Lentelied van Jan De Wilde: