Jubileumconcert Cultuursmakers LHE

Tickets

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 15,00
Basisprijs: € 15
Leden Cultuursmakers: € 13
Ter ere van het 20-jarig bestaan was het vanzelfsprekend om Echo-Alterecho te kiezen voor het feestelijk opluisteren van ons eigen jubileum. Want ook zij volgen ons motto: ‘Samen cultuur beleven!’.

In 2009 werd het vroegere kinderkoor ‘De Duinenklokjes’ gesplitst in twee koren, het jongerenkoor ‘Echo’ en het volwassenenkoor ‘Alterecho’. Deze koren bleven echter intensief samenwerken én samen optreden. Ze staan allebei onder leiding van Véronique Chef (dirigente) en Pascale Peeters (regie). Het geheel groeide in één decennium uit tot een groep van meer dan honderd enthousiastelingen van 7 tot 70 jaar uit zowat heel Noord-Limburg. Ouders staan samen met hun kinderen op het podium, grootouders samen met hun kleinkinderen. De nadruk ligt daarbij op gezelligheid, enthousiasme en fun!


Dat wil niet zeggen dat er wordt ingeboet op kwaliteit! Wel integendeel! Het repertoire van Echo-Alterecho is zeer divers en gaat van popsongs van vroeger (Queen, Abba, Toto, Aretha Franklin) en nu (Pharrel Williams, Laura Tesoro) over filmmuziek (Pitch Perfect) en musicals (Grease, Les Misérables) tot aangrijpende ballades (Andrea Boccelli, Zaz) en feestelijke meezingers. Elk nummer is vocaal meerstemmig uitgewerkt, wordt voorzien van een passende regie én alles wordt begeleid door een vierkoppige live-band. Samen met een uitgekiende lichtshow is een optreden van Echo-Alterecho daardoor steevast een lust voor het oor én het oog.