MUZIEK Kíla | Fries, chocolate & beer tour

Tickets

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 15,00
Actieprijs: € 13
Voorverkoopprijs: € 14
Basisprijs: € 15
Abopas 2019-2020: € 12
Leopas 2019-2020: € 12
TROEPkaart 2019-2020: € 7
Leden van de Ierse groep Kíla, erg gewaardeerd door Bono himself, presenteren een vrolijke, heupschuddende en funky versie van traditionele Ierse muziek in een meer akoestische omgeving. Een explosie van klank, kleur, licht, en vreugde!

Kila, een Ierse groep die al ruim een kwart eeuw muziek maakt met een mix van ritmiek en melodie. In 1987 werd de band gevormd in Dublin. De laatste tien jaar tourden zij rond de hele wereld, met tal van optredens op grote festivals. Kila telt zeven artiesten met elk een andere muzikale achtergrond. Ze delen de passie om grootse muziek te maken, die zoveel mogelijk invloeden van verschillende landen bevat. Dat Kila veel succes kent is duidelijk: de band won al verscheidene Awards waaronder zes jaar op rij de Irish Music Award (van 2003 tot 2008).

2018, het 30-jarig bestaan van de band, begon goed met de uitreiking van de “Banna na Bliana”. De BESTE BAND bij de NÓS Irish Language Music Awards in januari. In februari werd TG4's Cúl an Tí gelanceerd, een serie van twaalf animaties van Ierse liedjes gemaakt door Cartoon Saloon. In maart bracht Kíla Pota Óir uit, hun nieuwe live documentaire film die op 10 maart in première ging op het Craic Fest in New York. De band speelde voor de president van Ierland op 1 mei en op 16 juni.

Kíla werd opgericht in 1988 in de Gaelic middelbare school in Dublin, Coláiste Eoin. Hun unieke en steeds evoluerende geluid, geworteld in de traditie, is geïnspireerd door een groot aantal muzikale wereldwijde invloeden. De acht leden van Kila hebben allemaal een verschillende muzikale achtergrond o.a. Ierse traditionele muziek, klassiek, folk en rock.

Kíla heeft veel gewerkt in TV en film. Hun meest opvallende samenwerking was met de Franse componist Bruno Coulais op de soundtracks voor Cartoon Saloon's twee Oscar genomineerde animatiefilms The Secret of Kells (2010) (gemaakt in een Dilbeekse studio!) en Song of the Sea (2014). In 2015 werd Kíla genomineerd voor een Emmy Award voor hun soundtrack van de lange documentaire Ireland's Wild River door Crossing the Lines.

Dit geeft je alvast een idee van de veelzijdigheid van deze groep en hun concerten zijn van een uitzonderlijke kwaliteit en enthousiasme. Kortom, pure verwennerij!

"Whatever it is... this is it. Kíla are right there at the cusp of it... Somehow you get the feeling they lit the fuse for the big bang." – Bono

► Een voorsmaakje: