CONCERT Kwart voor Vrijdag - Geen gezicht | VERWENvoorstelling 4

Tickets

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 12,50
Basisprijs: € 12,5
Leopas 2018-2019: € 12,5
Abopas 2018-2019: € 12,5
Verwenvoordeelkaart 2018 - 2019: € 0
Academiepas: € 7
Muziektheater/cabaret door jong trio met o.a. Kampenaar Tom Daelemans. Na een geslaagde try-out vorig seizoen zette Kommil Foo-coach Walter Janssens mee de puntjes op de i!

Drie muzikanten maken al tien jaar samen muziek. Langzamerhand kwam daar ook tekst tussen gefietst. En dat zorgde voor muzikaal jeugdtheater (De Kleuren van het Getto in 2016). Maar de echte droom wordt nu werkelijkheid met hun eerste avondvullende voorstelling GEEN GEZICHT, die ze in november 2017 ook al bij ons kwamen try-outen.

Denk cabaret. Denk vrolijk muziektheater. Denk drie enthousiaste muzikanten met een pak bagage en vooral veel goesting. Denk muzikaal entertainment met een voorliefde voor humor. En u bent er: daar waar grote namen als Kommil Foo of De Nieuwe Snaar al jaren toonaangevend zijn, is er plaats voor jong talent dat dezelfde weg inslaat. Kwart Voor Vrijdag, dus.

GEEN GEZICHT is een voorstelling over een doosje. En over kaarten tussen de spaken. Over groentechips en rozenbottelthee. Over stommiteiten. Over Liefde en vlees. Van andere vrouwen. Over jezelf storten. Sterven en voortleven. In gedachten. Over een puinhoop. En content zijn. Achteraf.

Muziek, tekst en spel:
Roeland Aerts (Zang – Gitaar – Cello – Piano – Percussie)
Simon Bruyninckx (Zang – Sax – Piano – Percussie)
Tom Daelemans (Zang – Contrabas – Trompet – Piano – Mondharmonica)

>> website
www.kwartvoorvrijdag.be

>> De trailer van Geen Gezicht voor Kwart voor Vrijdag:

Een interview

Try-out Kwart voor Vrijdag

“Kommil Foo en De Nieuwe Snaar zijn onze helden”

Al tien jaar maakt het jonge trio met de leuke naam Kwart voor Vrijdag samen muziek. Langzamerhand kwam daar ook tekst bij en nu is het tijd voor hun eerste avondvoorstelling. Een gesprek met de Kampse zanger en muzikant Tom Daelemans.

Wat mogen we verwachten? Hier en daar worden jullie al vergeleken met Kommil Foo of De Nieuwe Snaar.

Zij zijn onze grote helden. We zijn alle drie met hun voorstellingen en muziek opgegroeid. Maar we willen onszelf zeker niet met hen vergelijken. ‘Geen gezicht’ ligt hooguit qua genre in die richting en zweeft wat tussen cabaret en muziektheater. Verwacht je aan een combinatie van tekst, muziek, ernst en vooral ook humor.

Na tien jaar samen spelen is dit nog maar jullie eerste avondvoorstelling. Waarom zo lang gewacht?

Het was altijd ons plan om een avondvullende voorstelling te maken. Maar om wat podiumervaring op te doen, besloten we eerst een jaar of twee op te treden als coverband. Dat is dus wat uit de hand gelopen. Geleidelijk aan kwam er wel steeds meer tekst tussen onze nummers gefietst en creëerden we ook enkele theatrale nevenprojecten als ‘Kleuren van het Getto’, educatief muziektheater.

Van waar de naam ‘Kwart voor Vrijdag’?

We repeteerden vroeger vast op donderdag. Als iemand zich tijdens de repetitie afvroeg hoe laat het was, bleek het verdacht vaak 23.45 uur te zijn. Kwart voor Vrijdag dus.

Je bent opgegroeid in Leopoldsburg hé. Kom je hier nog vaak? En waar heb je je twee kompanen ontmoet?

lopt, ik passeer nog wekelijks in ’t Kamp. Er woont nog heel wat familie en uiteraard veel jeugdvrienden. Roeland is van oorsprong van Eversel bij Heusden maar woont nu in Hasselt, Simon woont nog steeds in het Leuvense. We hebben elkaar ontmoet in de KHLim (nu UCLL) waar we alle drie de lerarenopleiding Muziek volgden.