LEZING 'Leven met Oorlog' door Peter Schrijvers

Tickets

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 15,00
Vriendenprijs: € 10
Promocode: € 12,5
‘Leven met Oorlog’. Liberation Garden curator Peter Schrijvers vertelt over zijn ervaringen als WOII-historicus.

Dit is de kick-off van een nieuwe lezingenreeks 'In Touch With History', een samenwerking tussen cultuurcentrum Leopoldsburg en Liberation Garden. 

Peter Schrijvers is doctor in de geschiedenis. Hij doceerde in Australië, de VS en Zwitserland. Hij is auteur van zes boeken over de Tweede Wereldoorlog, onder andere uitgegeven door de universiteiten van Cambridge en Yale. Zijn boeken werden vertaald door Manteau. Hij werkt mee aan programma’s voor televisie zoals National Geographic en het BBC Yesterday Channel. Hij is curator van Liberation Garden, een nieuw museum over de Tweede Wereldoorlog in Leopoldsburg.

Lezing: Leven met oorlog

De Tweede Wereldoorlog was het meest vernietigende conflict ooit. Het was een totale oorlog waarin het onderscheid tussen soldaten en burgers werd weggevaagd. Peter Schrijvers bestudeert dit conflict al een leven lang. Hoe reageerden gewone mensen in die buitengewone omstandigheden? En welke impact heeft zo’n onderzoek op de onderzoeker zelf? De auteur en curator neemt je mee op reis doorheen zijn boeken en het schrijven ervan. Een reis vol ontdekkingen en ervaringen in tal van landen en werelddelen.