Marvara en Raske Drenge | The Nordicolour Experience

Tickets

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 16,00
Basisprijs: € 16
Vriendenprijs: € 12
TROEPkaart: € 8
Welkombon: € 0
Marieke Van Ransbeeck en Oscar Beerten vertegenwoordigen de Belgische/Vlaamse kern in hun bands Marvara en Raske Drenge.Wat ze gemeen hebben is de liefde voor de Scandinavische muziek. Beide talenten werden ook door radio KLARA opgemerkt en werden terecht geselecteerd als een van de beloftevolle Twintigers.

Met muzikanten uit Zweden, Denemarken en de Faeröer Eilanden beloven Marvara en Raske Drenge een gevarieerde en energieke mix van Scandinavische muziek!

In samenwerking met Toernee Mondial

MARVARA

Marvara brengt levenslustige folk geschreven door doedelzakspeelster Marieke Van Ransbeeck (BE). De muziek verklankt haar ervaringen en herinneringen aan een adembenemend muzikaal avontuur in het Hoge Noorden. Als deel van de 'Nordic Master in Folk Music' reisde ze immers twee jaar door Scandinavië om zich als muzikant te vervolmaken. Marieke (en haar doedelzakken) worden begeleid door muzikanten die ze onderweg leerde kennen: de Denen, Frederik Mensink (contrabas) & Villads Hoffmann (citer-bouzouki), Mårten Hillbom (percussie) uit Zweden. De Belgische accordeoniste Hilke Bauweraerts vervolledigt dit internationale gezelschap. Hun debuutplaat: "High On Life" is een echte feelgoodexperience. Energieke melodieën, stoere harmonieën, zwoele slows, duivelse polska's en zelfs een snuifje popmuziek. Een concert van Marvara prikkelt de zintuigen en stil zitten wordt moeilijk.

► www.marvaramusic.com

RASKE DRENGE

Folk met sterke wortels in de Scandinavische en Noord-Atlantische traditionele muziek, maar vooral ook met een eigenzinnige twist. De Belgische helft van het duo is de Herentalse violist Oscar Beerten, vergezeld door gitarist en zanger Ragnar Finsson, die afkomstig is uit Tórshavn, de Faröereilanden. Met de combinatie van de Noorse Hardangerviool, de eigenaardige maar mooie Faeröerse taal en het opzwepende gitaarspel van Finsson, weet Raske Drenge schoonheid, melancholie en traditie met een gezonde dosis ongetemde, jongrauwe energie te laten samensmelten in een frisse samenklank van Noord Atlantische muziektradities.

« Flanders Folk Awards 2022 WINNER ‘Best Live Band’ »

► www.raskedrenge.com