HUMOR Moppen aan den toog, een Tony Bell tribute

Tickets

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 12,00
Actieprijs: € 10
Voorverkoopprijs: € 11
Basisprijs: € 12
Jongerenkaart 2018-2019: € 7
Abopas 2018-2019: € 9
Leopas 2018-2019: € 9
groepskorting (vanaf 10 p.): € 10
Tussen pot en pint eren Sven De Ridder, Brik Van Dijck & Fokke van der Meulen dé koning van de moppentappers, met dolkomische anekdotes, straffe grappen en sketches.

Hommage aan Tony Bell

Het drietal brengt met Sven en Brik als de twee hoofdrolspelers/vertellers en Fokke als moderator heerlijke moppen op het podium of in café setting. Het is een ode aan Tony Bell. Leuke weetjes over de man en over moppen tappen, sappige anekdotes en ludieke sketches. Dat is waar u zich aan mag verwachten.

Tony Bell stond zestig jaar lang op de planken als moppentapper, zanger en acteur. In 2006 overleed hij op 93-jarige leeftijd. In menig platenkast staat wel een LP van Tony Bell en iedereen kent wel een mop van hem.

Sven De Ridder is acteur, stemacteur en regisseur. Beste kijkers, Bowling Balls en Frits en Franky klinken ongetwijfeld bekend in de oren als je aan De Ridder denkt. Wat minder geweten is, is dat Sven de enige echte Tony Bell persoonlijk kent. De perfecte acteur voor deze rol dus. 

Sommige noemen Brik Van Dyck een levende moppenencyclopedie. Hij besloot in 1999 deel te nemen aan Humo´s comedy cup en sleepte een finale plaats in de wacht. Als Tv-acteur was hij onder meer te zien in oa. Samson en Gert, W817, Familie, Spoed, Spring en Zone Stad. Brik staat ook regelmatig op de planken van ´t Echt Antwaarps Teater. hij is uiteraard fan van de koning der moppentappers.

Fokke Vandermeulen is uitbater van comedycafé The Joker in Antwerpen. Hij heeft al heel wat bekende komieken over de vloer gehad. Zo zijn Alex Agnew, Michael van Peel en Adriaan Van den Hoof vaste klanten in het café. Na 10 jaar The Joker uit te baten, weet Fokke wat grappig is. Hij vindt Tony Bell dan ook ge-wel-dig.

Samen brengen deze drie vrienden een eerbetoon aan deze meester–verteller. In het eerste deel komen er enkele sappige anekdotes en leuke fragmenten aan bod om het leven en werk van Tony Bell te schetsen. Na de pauze is het moppen tappen à volonté. Alsof Tony er zelf bij is.

>> De echte Tony Bell zoals hij klonk op zijn bekende lp Moppen aan den toog