LEZING Prof. Dr. Dirk Devroey | Mythes in de geneeskunde

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 15,00
leden € 12
niet-leden € 15
Wie luistert naar ‘De Madammen’ op radio 2 heeft wellicht al het gezondheidspraatje gehoord. Gebracht door een arts die er wonderwel in slaagt medische accuratesse te paren aan een helder taalgebruik. ‘Mensentaal’, met een minimum aan vakjargon dat, waar het niet vermeden kan worden, helder verduidelijkt wordt.

vtbKultuur LHE brengt u op 21 april de merkwaardig veelzijdige man achter deze boeiende praatjes: prof. dr. Dirk Devroey! Samen met o. a. zijn echtgenote is hij huisarts in een praktijk in Overijse en voorzitter van de Eerstelijnszone Druivenstreek. Dus met beide voeten op de werkvloer in contact met patiënten en zorgverleners. Maar ook hoogleraar aan de VUB en daar tot voor kort hoofd van de afdeling huisartsengeneeskunde. Vanuit die functie is hij nu verkozen tot decaan van de faculteit. Slechts één Vlaamse huisarts deed hem dat ooit voor! En vanuit die hoek heeft hij uiteraard de vinger aan de pols van de meest vooruitstrevende ontwikkelingen in de geneeskunde. Daarnaast is hij ook nog actief als bestuurslid van de vzw SKEPP (een vereniging van wetenschapsvrienden) en als spreker die wetenschap helder tot bij de burger kan brengen.

En over de lezing zélf: Vele mensen worden overrompeld door medische informatie die niet altijd correct is of soms zelfs bewust misleidend is. Zowel in de pers, het internet als bepaalde artsen of kwakzalvers verspreiden boodschappen die niet alleen foutief zijn, maar soms zelf gevaarlijk kunnen zijn of op zijn minst tot veel nutteloze uitgaven kunnen leiden. Dr. Devroey geeft tijdens de lezing zowat honderd voorbeelden van misverstanden en mythes uit de medische wereld. Een boeiende en verhelderende lezing die uw gezondheid misschien wel kan bevorderen en die u dus zeker niet mag missen! 

  • Inschrijving: vóór 30 oktober 2021 bij Rosina Veyfeyken,
    rosina@rosina-johan.be of 0470 205 305.
  • Betaling: na bevestiging inschrijving door overschrijving op rekeningBE45 9731 7261 7089 van vtbKultuur LHE. Inschrijving is pas definitief na betaling