Opening Doors blaast tien kaarsjes uit!

De allereerste repetitie van Opening Doors vond plaats op maandag 13 maart 2008. Net tien jaar geleden dus. Reden genoeg om er voor onze huistheatergroep een feestjaar van te maken! Momenteel repeteren ze voor hun jaarlijkse voorstelling in mei, ditmaal met enkele bijzondere gasten.

Van eind april tot eind juni kan je een foto’s van hen zien, uit het archief én enkele mooie sfeerbeelden van fotografe Sonja Bruggeman. Als klap op de vuurpijl reist het hele gezelschap in oktober naar Valletta, de Europese Culturele Hoofdstad, voor een stevig feestje met Opening Doors Malta en dit onder meer dankzij de opbrengst van de Kampse Kerstshow in december 2017!

Een korte geschiedenis!

Opening Doors is de theatergroep van Cultuurcentrum Leopoldsburg met een dertigtal acteurs met verstandelijke beperking van o.a. dagcentra Berkenhof en ’t Brugske uit Leopoldsburg en De Schalm in Lummen. Elke maandag repeteren zij in de schouwburg van het cultuurcentrum in twee groepen, onder artistieke leiding van Stefan Perceval van HETGEVOLG.

Opening Doors startte in 2008-2009 als Grundtvig Leerpartnerschap in het kader van het Levenslang Leren Programma van de Europese Commissie, met partners in Engeland en Malta. CC Leopoldsburg was initiator en coördinator en de artistieke leiding was toen in handen van Wim Oris.

Na afloop van het project bleven zowel de theatergroep in Leopoldsburg als die in Valletta – die allebei werden opgericht in de schoot van het project – verder werken onder de naam Opening Doors. In Leopoldsburg gaf Wim na enkele jaren de fakkel door aan Marit Stocker en Stefan Perceval. Van 2013 tot 2015 coördineerde Cultuurcentrum Leopoldburg een tweede Europees Leerpartnerschap rond podiumkunsten en volwassenen met een verstandelijke beperking. ART-is was een samenwerkingsverband met partnerorganisaties uit acht Europese landen. Dit Europese project resulteerde onder meer in een gezamenlijk optreden op Buitenbeenpop in augustus 2014 en een slotfestival in Valletta in het bijzijn van de Maltese presidente in juni 2015, zie de foto hiernaast.

Meer info, foto’s en filmpjes vind je hier op de website onder ‘projecten’!

Gepubliceerd op maandag 26 februari 2018 13.50 u.