MUZIEK Sabien Tiels, Amaryllis Temmerman, Stephanie Struijk & Astrid Nijgh | Nijghse vrouwen 2.0

Tickets

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 23,00
Actieprijs: € 21
Basisprijs: € 23
ABOpas: € 20
LEOpas: € 20
TROEPkaart: € 8
Welkombon: € 0
Lennaert Nijgh is een van de meest bepalende tekstschrijvers van het Nederlandstalige lied. Zijn naam klinkt als een klok als tekstleverancier voor Boudewijn de Groot vooral, en ook voor Ramses Shaffy, Liesbeth List, Rob de Nijs ….

Parels als ‘Verdronken Vlinder’, ‘Testament’, ‘Land van Waas en Maal’, ‘Meneer de president, welterusten’, ‘Prikkebeen’.… komen uit zijn pen. Voor Rob de Nijs schreef hij ‘Jan Klaassen de trompetter’ en ‘Malle Babbe’. Voor Shaffy & List ‘De Pastorale’.

In 1969 trouwde Lennaert met de zangeres Astrid de Backer die zijn familienaam overnam. Voor haar schreef hij de monsterhit ‘Ik doe wat ik doe’. Diezelfde Astrid Nijgh is de draaischijf van het project Nijghse Vrouwen, waarmee ze volgend seizoen opnieuw door Vlaanderen trekt, in een upto-date versie. Nijghse Vrouwen 2.0, zeg maar.

Samen met Sabien Tiels, Amaryllis Temmerman en Stephanie Struijk grabbelt Astrid Nijgh in het oeverloze en overheerlijke repertoire van Lennaert Nijgh. Ze halen er voor de hand liggende hits uit maar ook enkele vergeten juweeltjes.

Sabien Tiels - zang en piano
Amaryllis Temmerman - zang
Stephanie Struijk - zang en gitaar
Astrid Nijgh - zang en gitaar
Peter Verhaegen - contrabas
Jan Van Looy - piano

Productie: Nekka