Openingsweekend 2018-2019

Op 21 en 22 september geven we het startschot voor een nieuw cultuurseizoen. Dat openingsweekend heeft een Kamps tintje, met de Aimé’s BigBand, Marcel Vanthilt, de tweede editie van Kampo Mundo én een jubileumtentoonstelling van Fotoclub Prisma. Deel je enthousiasme – als je durft! – voor de camera van het Tartarenkabinet!

Vrijdag 21 september 2018 – 20.15 uur
Aimé’s BigBand & Yannick Bovy

Onze legendarische Kampse big band begeleidt de jonge ‘Vlaamse Frank Sinatra’ die al optrad met Lionel Ritchie, Tony Bennett & Lady Gaga en een heuse superster is in Azië!


Première Vlaanderen
Zaterdag 22 september 2018 – 20.15 uur
Marcel Vanthilt ? Ca$hCa$h

Zijn eerste soloalbum op zijn 60ste! Na een try-out in de YAP krijgt het Kamp de première van deze concerttour mét band. Scherp als een slijpschijf, rake teksten, catchy sound.


 ► Op vrijdag- en zaterdagavond kan je in de exporuimte terecht voor de Expo fotoclub Prisma Leopoldsburg 60 jaar die nog loopt tot en met 14 oktober.

 ► Oogsten & Zaaien, video-installatie door Compagnie de Tartaren & Ons Centrum, met positieve boodschappen van bezoekers die op video worden vastgelegd in het Tartarenkabinet, op vrijdagavond en zaterdagnamiddag tijdens Kampo Mundo


 Performance & video-installatie ‘Oogsten en zaaien’

Maak deel uit van een kunstwerk!

Tijdens het openingsweekend is de kans groot dat je een ‘Tartaar’ of iemand van de acteursploeg van Ons Centrum tegen het lijf loopt die je complimentjes geeft en je vraagt wat je dag goed maakt. Misschien mag je dat zelfs herhalen voor de camera in het ‘Tartarenkabinet’, de caravan die geparkeerd staat aan de ingang! Alle positieve boodschappen, ontboezemingen en sprankels van geluk worden verwerkt in een video-loop die zal te zien zijn op een groot scherm. Grijp je kans en maak deel uit van een heus kunstwerk! De Tartaren zijn actief op vrijdagavond van 19.00 tot 20.00 uur en zaterdagnamiddag van 15.00 tot 18.00 uur.

Compagnie Tartaren is een sociaal-artistieke theatergroep uit het Leuvense, onder leiding van voormalig Opening Doors-regisseur Wim Oris. Zij zijn hier ook te gast op donderdag 18 oktober met de theatervoorstelling ‘Verdrongen’, op uitnodiging van RIMO Limburg. Meer info daarover vind je in het overzicht achteraan dit Magazine.