Rumbaristas | Rumba Perdida

Tickets

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 16,00
Vriendenprijs: € 12
TROEPkaart: € 8
In het voorjaar van 2023 brengt het Belgisch-Spaans-Italiaanse viertal Rumbaristas hun tweede studio-album uit, geproducet door de Mexicaanse-Amerikaanse multi-instrumentalist Sergio Mendoza (Calexico, Orkesta Mendoza) en de Frans-Spaanse rumbero Madjid Fahem (Manu Chao).

Op dat nieuwe album laat het viertal zich opnieuw van hun meest veelzijdige en kleurrijke kant zien, met nummers die je vrolijk doen meewiegen op een eigenzinnige en bij momenten experimentele mix van rumba en Centraal-Europese ritmes. Met dat nieuwe album onder de arm presenteert Rumbaristas ook de theatervoorstelling ‘Rumba Perdida’ waarbij het publiek kennis maakt met de rijke en boeiende geschiedenis van de rumbamuziek uit zowel het zuiden als centraal-Europa. ‘Rumba’ is immers niet alleen muziek, in de Latijns-Amerikaanse traditie betekent ‘rumba’ evenzeer ‘reizen’.

Samen met de Catalaanse videast Ricard Tejada ging het viertal dan ook op zoek naar een aantal boeiende ‘verhalen’ van Spaanse migranten in België en verwerkte die in de voorstelling ‘Rumba Perdida’ met boeiend beeld, aanstekelijke muziek en aandoenlijke verhalen…