CONCERT Shishani | Namibian Tales

Tickets

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 13,00
Actieprijs: € 11
Voorverkoopprijs: € 12
Basisprijs: € 13
Abopas 2018-2019: € 10
Leopas 2018-2019: € 10
Jongerenkaart 2018-2019: € 7
groepskorting (vanaf 10 p.): € 11
Academiepas: € 7
Jonge Belgisch-Namibische zangeres en gitariste mixt invloeden uit haar geboorteland met soul en jazz, samen met een Duitse koraspeelster, Hongaarse cellist en Turkse drummer.

Eerste theaterconcert in Vlaanderen

De kroonprinces van de hedendaagse stedelijke Namibische muziek!

Vele werelden vloeien rimpelloos samen in de eigenzinnige muziek van Shishani & the Namibian Tales. Zangeres, songwriter en gitariste Shishani verbindt de obscure maar rijke traditie van haar geboorteland Namibië met westerse invloeden als soul en jazz. Ze groeide op in ons land, woont momenteel in Amsterdam en heeft Namibische roots. In haar werk brengt ze deze werelden samen, met invloeden uit zowel de Afro-Amerikaanse als de Afrikaanse muziek.

Voor haar song ‘Minority’ kreeg ze twee nominaties bij de Namibische Music Awards (2012). Verder viel ze ook nog in de prijzen bij ‘Last Band Standing’ (Namibië, 2012) en de singer-songwriter wedstrijd ‘Mooie Noten’ (Nederland, 2013). Verder was ze ook nog finalist in de Radio France International Discovery Awards (2014). Shishani betekent ‘kroon’ in Oshiwamdo, een van de Namibische moedertalen.

Debby Korfmacher kwam weliswaar in Duitsland ter wereld, maar raakte verslingerd aan de klank van de Afrikaanse mbira (duimpiano) en nam vervolgens ook de kora (harpluit) ter hand. Cellist Bence Huzar stamt uit een roemrucht geslacht van Hongaarse musici maar exploreert de klankmogelijkheden van zijn instrument tot ver voorbij traditionele grenzen. Zijn stuwende en pulserende improvisaties leveren hem ook een deeltijdfunctie op in de ritmesectie, naast percussionist Sjahin During, die het kwartet samen met Shishani oprichtte, kan voor zijn dynamische spel putten uit een schat aan ervaring met de meest uiteenlopende stijlen, van Afro Cubaans via Turks tot Indiaas en jazz.

In de composities van Shishani is de traditionele muziek van Namibië en andere delen van Afrika steeds het vertrekpunt. Haar teksten zingt ze zowel in het Engels als Oshiwambo, haar moeders taal. Mede dankzij onverwachte harmonieën en ritmes klinkt de in diepe traditie gewortelde muziek van Shishani & the Namibian Tales verrassend eigentijds en verfrissend.

Shishani Vranckx (NAM/BE) - vocals & guitar
Bence Huzar (HU) - cello
Debby Korfmacher (DE/NL) - mbira, kora & vocals
Sjahin During (TR/NL) - percussion set

>> website
www.shishani.nl
www.namibiantales.com

Shishani met het bloedstollend mooie Itaala tijdens een opname van VPRO in Utrecht: 

 

Shishani te gast bij de VPRO in ‘Vrije Geluiden’. Bekijk de volledige uitzending waarin ze wordt geïnterviewd en enkele nummers live speelt:

https://www.vpro.nl/vrije-geluiden/media~VPWON_1265974~shishani-club-classique-michelle-david-the-gospel-sessions~.html