MUZIEK Stefan Dixon | Afrivlaams

Tickets

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 13,00
Actieprijs: € 11
Voorverkoopprijs: € 12
Basisprijs: € 13
Abopas 2019-2020: € 10
Leopas 2019-2020: € 10
TROEPkaart 2019-2020: € 7
Stefan Dixon maakt een muzikale reis van zijn thuisstad Kaapstad naar Brussel en brengt een mix van Afrikaanse classics en Vlaamse klassiekers. Een verfrissende kijk op onze Vlaamse muziek in het Zuid-Afrikaans!

Stefan Dixon heeft al 14 jaar een connectie (de liefde) met Vlaanderen. Hij leerde hij tal van artiesten en hun repertoire kennen. Door hier te wonen, constant nieuwe vrienden te maken en in contact te komen met artiesten creëerde hij zijn eigen taal. Een combinatie tussen Vlaams en Afrikaans. Voor deze theatertour koos Stefan zijn meest geliefde nummers uit om ze te vertalen in zijn moedertaal met een verrassend resultaat. Alle super bekende Vlaamse hits in het Zuid-Afrikaans in combinatie met de nummers die hem muzikaal vormden in Zuid-Afrika.

De show schijnt ook een licht op de geschiedenis van de Afrikaanse muziek die voor Stefan van belang waren. Geboren tijdens “Apartheid” leert hij artiesten kennen die zich afzetten tégen het regime. Die muziek was belangrijk om hem te helpen ontdekken wat er zich buiten Zuid-Afrika afspeelde, los van de regeringspropaganda. Die censuur ging zelfs zo ver dat ze alle binnenkomende vinylplaten checkten op oproerende taal en verboden nummers krasten ze volledig weg van het vinyl. Maar toch vonden ze hun weg naar alle ondergrondse muziekliefhebbers … zoals o.a. naar Stefan.

Live wordt hij omringd door zowel Zuid-Afrikaanse muzikanten en enkele klasbakken die bij de grootste Belgische artiesten spelen … nieuwsgierig?! … Wij ook!

► Een voorsmaakje!