MUZIEK The Texas Fiddle Man | Texas fiddling in Western swing, Cajun and early country

Tickets

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 19,00
Actieprijs: € 17
Voorverkoopprijs: € 18
Basisprijs: € 19
Abopas 2019-2020: € 16
Leopas 2019-2020: € 16
TROEPkaart 2019-2020: € 7
John Permenter, alias ‘The Texas Fiddle Man’ brengt Texaanse muziek bestaande uit viool vermengd met accordeon en wasbord. Deze succesvolle violist en zanger werkte onder meer samen met artiesten als Dolly Parton, Moe Bandy en Johnny Lee. Dit najaar te zien in een unieke theatertour samen met een vijfkoppige Nederlandstalige topband. Een niet te missen show!

Texaanse muziek is ondenkbaar zonder viool. In cajunmuziek, ontsproten uit de moerassen van Oost-Texas en Louisiana, wordt het geluid van dit instrument vermengd met accordeon en wasbord. In de 19e eeuw voegen Ierse en Schotse immigranten daar hun virtuoze vioolspel aan toe. Zo ontstaat de Texas-stijl, die in de 20e eeuw lang toonaangevend is in countrymuziek, met Bob Wills als baanbrekende ‘Texas Fiddler’.

In zijn jeugd luistert John Permenter, alias The Texas Fiddle Man, naar zijn vaders favoriete artiesten, onder wie Hank Williams. Wanneer hij de legendarische violist Johnny Gimble op een plaat van Bob Wills hoort, is hij verkocht. Als succesvolle violist en zanger werkt Permenter met talloze countrycoryfeeën. Najaar 2019 toert Permenter met een vijfkoppige Nederlandse topband langs theaters met country uit Texas, die beïnvloed is door muziek uit Ierland, Mexico en Cajun.

Met:
John Permenter (VS) - zang, viool
Leon Priest - zang, piano en producent
Wim van de Vliert - zang en gitaren
Ad Welten - zang, contrabas en elektrische bas
Mark Eshuis - drums
Andre Sommer - steelgitaar en dobro