THEATER Tom Clement | Almost Human (Leonard Cohen Greatest Hits 1975)

Tickets

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 15,00
Actieprijs: € 13
Voorverkoopprijs: € 14
Basisprijs: € 15
Abopas 2018-2019: € 12
Leopas 2018-2019: € 12
Jongerenkaart 2018-2019: € 7
groepskorting (vanaf 10 p.): € 13
Zanger en drie muzikantes spelen de mooiste songs uit de beginperiode van the Master of Gloom, zoals Suzanne en So Long Marianne, in een theatrale setting met projecties.

Tom Clement was als zanger vooral actief bij The Clement Brothers die hun countrymuziek naar zowat alle huiskamers in Vlaanderen brachten. Samen met theatergezelschap het MartHa!tentatief creëerden ze eveneens de muziektheatervoorstelling ‘Mini Road Show’ en de meezingavond ‘Sing Sing’.

Door zijn grote naturel en zijn eigenzinnige bindteksten zorgt Clement als frontman telkens voor de juiste stemming. Dit keer gaat hij niet met The Clement Brothers op stap maar vroeg hij drie vrouwelijke muzikanten, Martha en Loes Maieu (Blackie & The Oohoos) en Sofie Van Everdingen (Daddy’s Darlings), om samen het album ‘The Best of Leonard Cohen’ te performen, integraal en speciaal voor u!

Op deze manier willen ze de muziek en poëzie van deze buitengewone kunstenaar in de schuinwerpers plaatsen. Vanuit zijn jarenlange ervaring als theatermaker kiest Clement bewust voor een theatrale setting en voor een enscenering die de intimiteit tussen de muzikanten en het publiek versterkt.

Door het gebruik van zeer specifieke projecties wordt het tijdloze karakter van de muziek extra onderstreept. Illustrator Riske Lemmens en fotograaf Jort Van Leemputten maakten beelden met een digitale camera-obscura. Deze beelden gaan in dialoog met de muziek, waarbij elke toeschouwer zijn eigen associatieve verhaal kan maken.

Verwacht je aan een warme, intieme avond waar de beginperiode van Leonard Cohens uitzonderlijke muziek tot leven komt en waar je zowel als ontdekker, herontdekkker of jarenlange fan zal van genieten.

Concept: Tom Clement
Live-muziek: Tom Clement, Martha Maieu, Loes Maieu en Sofie Van Everdingen
Video: Riske Lemmens en Jort Van Leemputten
Techniek: Tim Clement