Tom Clement / MARTHAtentatief | Singsong

Tickets

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 10,00
Een muziekvoorstelling voor iedereen die graag zingt en/of Nederlands aan het leren is.

Voor groepsreservaties van NT2 lesgevers & cursisten kan je terecht aan het onthaal op het nummer 011 29 39 00 of reservatie@ccleopoldsburg.be

Tom Clement sprak en tekende meer dan 60 mensen die vanuit heel de wereld naar België kwamen. Zijn twee belangrijkste vragen waren: 'Wat is je lievelingslied?' en 'Zie je het zitten om het eens te zingen?' Lied, portret en verhaal vormen de basis voor een muzikale voorstelling waarin Tom en Tsubasa Hori samen met het publiek liedjes van over de hele wereld zingen. 


‘SingSong’ is een feest voor je oren en je ogen!

Met ‘SingSong’ maken Tom en Tsubasa een vervolg op ‘Tom Zingt Taal’. Gewapend met microfoon en tekenpen vroeg Tom een dertigtal mensen die Nederlands leren om een eenvoudig lied te zingen. Hij noteerde wat het voor hen betekende en schonk hun een portret. De liedjes werden vertaald door dichters Aya Sabi en Rodaan Al Galidi.

Tom maakt deze voorstelling samen met Tsubasa Hori, een muzikante die vanuit Japan naar hier verhuisde. Als multi-instrumentaliste bij verschillende gezelschappen (Zonzo Compagnie, Eastman, ...) is ze een graag geziene gast op zowel Belgische als internationale podia. Haar reizend bestaan bracht haar in contact met zeer divers muzikaal erfgoed.

Op de website Singsong.be vind je een selectie van de portretten en liedjes die Tom verzamelde. 

Concept, illustraties en kostuum: Tom Clement
Muziek: Tom Clement en Tsubasa Hori
Vertaling liedteksten: Aya Sabi en Rodaan Al Galidi
Decor, coaching en techniek: Tim Clement en Johan Petit
Productie: Martha!tentatief
Met de steun van Sabam for Culture

www.singsong.be 
www.tomclement.net
www.tsubasahori.com
www.marthatentatief.be