MUZIEK Tutu Puoane & Ewout Pierreux | Music & Words° - NIEUWE DATUM

Tickets

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 16,00
Actieprijs: € 13
Voorverkoopprijs: € 15
Basisprijs: € 16
Abopas 2019-2020: € 12
Leopas 2019-2020: € 12
TROEPkaart 2019-2020: € 7
Promocode: € 10
Tutu Puoane is één van de meest getalenteerde en charismatische jazz-zangeressen van de Lage Landen. Bereid u voor op een hartverwarmende avond met luistermuziek die niemand onberoerd laat. Begeleid door haar vaste pianist, Ewout Pierreux, brengt ze songs gedrenkt in jazz en soul, met een onuitwisbaar stukje Afrika. Niet te missen!

Al jarenlang is Tutu Puoane een van de meest getalenteerde zangeressen van de Lage Landen. Met haar unieke timbre boetseert ze songs die zweven tussen jazz en soul, opgefleurd met dat onuitwisbare stukje Afrika, dankzij haar Zuid-Afrikaanse roots.

In 2017 toerde Tutu met een project rond het oeuvre van Joni Mitchell en bracht ze innemende interpretaties van Mitchells muziek en gedichten. Zo herontdekte e´n herwaardeerde Tutu ook haar eigen liefde voor poe¨zie, iets dat sinds haar tienerjaren al tot haar favoriete onderwerpen behoorde.

Het vormde de aanzet voor een nieuw muzikaal luik in haar carrie`re, dat ze ‘Music & Words’ doopte. Samen met Ewout Pierreux, intussen al vijftien jaar lang haar vaste pianist en partner, gaat Tutu op zoek naar de samensmelting van twee prachtige disciplines – poe¨zie en muziek. Meer bepaald koos ze allerlei gedichten van vrouwelijke dichters, en probeerde in die gedichten muziek te ontdekken en ze ook op muziek te ze´tten.

“Ik realiseerde me dat bepaalde woorden eigenlijk totaal verschillende dingen kunnen betekenen, naargelang de context en het moment. Want ieder van ons luistert, leest en begrijpt met zijn of haar eigen bagage en levenservaring.”

► Website www.tutupuoanemusic.com

Met:
Tutu Puoane – stem
Ewout Pierreux – piano

► Een voorproefje:

► Samen aan het werk op het podium met Bart Peeters!