WatchApp: theater op je telefoon

Ons cultuurcentrum is gesloten, het licht is uit, de zaal staat leeg en tóch is er theater. Volledig coronaproof van op je telefoon! Je bent drie weken lang getuige van het ontluikende liefdesverhaal tussen Emmi en Leo via hun berichtjes.

We kunnen het niet beter uitleggen hoe het werkt dan dat het in dit filmpje wordt getoond. 

Ook tijdens de lockdown geniet je van theater – coronaproof op je eigen toestel – dankzij het avontuurlijke gezelschap SKaGeN. Zij lanceren namelijk de voorstellingen WatchApp #1 en WatchApp #2 (vervolg). Hierin kan je stiekem het ontluikende liefdesverhaal volgen tussen Emmi en Leo via hun berichtjes op WhatsApp.

WAT KOST HET?

Voor WatchApp #1 en WatchApp #2 (vervolg) betaal je 12,50 euro elk óf je schrijft je meteen in voor de twee delen en betaalt slechts 20 euro voor 6 weken kijk- en leesplezier.

HOE SCHRIJF IK MIJ IN?

  • WatchApp #1: via deze link en tot en met 12 november middernacht. De voorstelling gaat van start vanaf 15 november en loopt drie weken.
  • Inschrijven voor het vervolg WatchApp #2 kan via deze link en tot en met 2 december middernacht. Ook dit duurt drie weken en start op 6 december.
  • Je kan ook voor beide inschrijven via deze link.

MEER OVER HET VERHAAL

WatchApp #1

Twee mensen, Emmi en Leo leren elkaar toevallig kennen via WhatsApp. Stilletjes aan leren ze elkaar beter kennen en raken ze tot elkaar aangetrokken, maar het loopt niet van een leien dakje. Ze willen elkaar ook wel eens ZIEN in de echte wereld.

Je geniet in real-time mee van de spanning, de humor, ontoering, het wachten op het volgende antwoord ’s morgens, ’s middags en ’s avonds, … een zalig verslavende guilty pleasure. 3 weken lang entertainment op alle mogelijke momenten van de dag voor de prijs van een Gin-Tonic. Op café worden momenteel toch geen gin-tonics of andere drankjes meer geserveerd, dus waar wacht je nog op?

‘WatchApp #1’ is gebaseerd op de roman ‘Emmi & Leo’ van de Oostenrijkse auteur Daniel Glattauer. SKaGeN doet waar het goed in is, en bewerkt deze slimme, intimistische roman tot een subtiele, voyeuristische dialoog.

WatchApp #2 (vervolg op #1): Emmi & Leo live

Ook in dit vervolg geniet je twee jaar later live mee van de romance tussen Emmi en Leo. De liefde tussen deze twee is uitsluitend gebaseerd op woorden in een chat.

In deel 2 krijgen de personages een gezicht en ontmoeten ze elkaar eindelijk ‘in het echt’ (met jou als toeschouwer). Daarnaast blijven ze elkaar berichten sturen. Zo krijg je in dit vervolg een heel andere kant van Emmi en Leo te zien.

HOE WERKT HET?

De eerste voorstelling start op 15 november. Je volgt 3 weken lang het verhaal van Emmi en Leo in een speciale WhatsAppgroep en kan zo alle berichtjes volgen die zij elkaar sturen telkens wanneer ze verstuurd worden. Je ontvangt alle praktische info na je bestelling. Om deel te kunnen nemen moet je beschikken over een smartphone met Whatsapp. Het vervolg start op 6 december.

Door een ticket te kopen voor WatchApp #1 en/of #2, sta je toe dat SKaGeN je telefoonnummer toevoegt aan een tijdelijke WhatsApp-groep en je voorstellingsgerelateerde berichten stuurt. Je nummer is te zien voor de andere leden van de groep, je naam in principe niet. Pas zeker je eigen privacy-instellingen aan als je niet wenst dat je profielbeeld zichtbaar is. Het gezelschap respecteert de privacy-regels en gaat omzichtig om met je gegevens. Na de voorstelling worden je gegevens verwijderd uit de bestanden van het gezelschap.

Credits

Van: Mathijs F Scheepers en Korneel Hamers / Concept: Mathijs F Scheepers 
Tekst: Daniel Glattauer en Ulrike Zemme in een bewerking van Mathijs F Scheepers en Korneel Hamers
Productie: SKaGeN & De Studio
Zakelijke leiding & coördinatie: Korneel Hamers
Software-ontwikkeling & technische bijstand: OWOW - the Omnipresent World of Wizkids
Spreiding: Thassos & Laurent Langlois
Met dank aan: Thomas Sessler Verlag, Wien

Met de steun van: De Vlaamse Gemeenschap & De Studio

www.skagen.be