Tijdens deze avond leer je een aantal eetbare wilde planten kennen en herkennen, hoe en waar je ze kan oogsten en hoe je ze kan gebruiken in de keuken. Je komt ook meer te weten over hun smaak en voedingswaarde.
Daarna gaan we aan de slag om de heerlijkste wilde tapas op tafel te toveren. Wat denk je van een wilde kruidenhummus, een paardenbloemenspread, een rodenbietenamuse met daslookmousse of groentenhapjes met een dip van vogelmuur en voorjaarsbloemen?
We maken 10-12 verschillende tapas met bijzondere wilde ingrediënten.
Alle ingrediënten zijn van biologische of wildpluk-oorsprong. De hapjes zijn allemaal vegetarisch.
De deelnemers krijgen een receptenbundel mee naar huis.
dinsdag 23/05/2023 | 19.00 - 22.00 uur
Plaats: Buurthuis Heppen
Begeleiding: Find your nature (Ilse Plessers)
Meebrengen: schort, snijplank, scherp mesje, keukenhanddoek