Willem Vermandere | Op naar de honderd

Tickets

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 25,00
Basisprijs: € 25
Vriendenprijs: € 21
TROEPkaart: € 8
In het jaar van zijn 80e verjaardag en in het 50e jaar dat hij op de planken staat brengt Willem Vermandere een uniek programma zoals we van deze allround kunstenaar gewend zijn. Hij put nummers uit zowel zijn nieuwe CD 'Confessies' (2020) als uit zijn - door de jaren heen - opgebouwd oeuvre.

Hij schuwt het daarbij niet om zijn gedacht te zeggen en te laten horen waarmee hij zit…

Zijn analyses en hersenspinsels kreeg hij als ervaren meester bard mooi neergepend in nieuwe nummers. Niet voor niets behaalde zijn nieuw album zelfs een top-12 notering in de Vlaamse album-hitlijst. Hij combineert graag met een instrumentaal wijsje of een vertellement uit zijn nieuw boek 'Als 't maar geestig is' (Lannoo, 2020). In dat boek bundelt hij 80 geestrijke gedichten met zijn nieuwste grafisch werk. Een concert van Willem, een must voor jong en (niet alleen) oud. Van een generatiekloof is hier geen sprake, wel in tegendeel… met dit programma is deze netjes gedicht. 

Citaat van Willem: 

Dat ik in ‘t jaar 2040 honderd jaar word, mag je gerust weten. De feestelijkheden hieromtrent worden ingezet, 20 jaar op voorhand. Oude en nieuwe liedjes, zotte en serieuze vertellementen, om de liedjes zonder woorden niet te vergeten. Hoe zou een tachtigjarige zanger die zwerftochten door onze lage landen overleven, zonder zijn muzikanten-trawanten: Pol met zijn gitaren, Freddy met zijn blazers en Bart met zijne contrabas. 

Zangers zijn zwervers, mensenzot tot hun stokouwe dag, altijd graag onderweg, blanke mannen met zigeunerbloed. Dat wordt een jaren-lang feest. 

Op naar de honderd! 

► www.willemvermandere.be

Willem over zijn andere passies in het leven!